חפש מתכון
מתכונים קלים מתכונים לחג מתכונים בוידאו טיפים לבישול מתכוני בריאות מתכונים דיאטטים מתכונים לילדים מתכוני עמים מתכוני שפים מילון אוכל

מתכונים מיוחדים ומקוריים לחג
מתכונים למנות ראשונות לראש השנה
מתכונים למנות עיקריות לראש השנה
מתכונים למנות אחרונות וקינוחים לראש השנה



מנות ראשונות
מנות עיקריות
מנות אחרונות

מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

מדריך אוכל ובישול
מדריך מסעדות
אתרי מתכונים
פורום בישול

מרינדות לבשר, לעוף ולדגים על האש


מרינדות להשרייה קצרה של עד שעתיים טרם הצלייה




מרינדה קלאסית לבשר על האש


מרכיבים:
10 שיני שום כתושות
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון
1כפית מלח
1כף חומץ בלסמי
כמה גבעולי טימין שלמים
פלפל שחור
מרינדה קלאסית לבשר על האש

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים משך שעתיים או משך לילה (כשמדובר בגוש של קילו ומעלה). ממשיכים למרוח את בשר הצלי בנוזלי המשרה, גם תוך כדי צלייה. מתאים למאכלי בשר, עוף ודגים.

מתכוני בשר


מרינדה לבשר על האש מרינדת רוזמרין

מרכיבים:
1/2 כוס לימון סחוט טרי
1/2 כוס חומץ בן יין אדום
1כוס שמן זית
6 שיני שום כתושות
עלים מענף רוזמרין טרי
מלח ופלפל גרוס עבה

אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל החומרים ומשרים משך שעתיים לפחות. ממשיכים למרוח את בשר הצלי גם תוך כדי צלייה. מתאים לגוש בשר בקר, כבש ואחר, סטייקים, חלקי עוף על האש ודגים צלויים.

מתכון טיבון סטייק על האש




מרינדה לעוף על האש - מרינדת סויה ודבש

מרכיבים:
כוס סויה
1/2 כוס דבש
1/2 כוס שמן זית
כף שורש ג'ינג'ר עופות שלמים טרי, מגורד דק
פלפל
מרינדת סויה ודבש

אופן ההכנה:
טורפים היטב את כל החומרים, ומשרים במקרר משך שעתיים לפחות. ממשיכים למרוח את בשר הצלי ברוטב, גם תוך כדי צלייה. מתאים לשיפודי עוף, כנפיים ועופות שלמים על הגריל.

מתכון רוטב ברביקיו



טיפ לצלייה: נתחים רכים כמו פילה או פרגיות למשל, ניתן להשרות ל-10 דקות עד שעתיים בתוך המרינדה, רק על מנת שהבשר יספוג את הטעם.




מרינדה בטעם רימונים עדין

מרכיבים:
1/4 כוס תרכיז רימונים סמיך
1/2 כוס יין לבן יבש
3 כפות שמן זית
1כף גרגירי חרדל
1כף סוכר
1כפית מלח
פלפל שחור
מרינדה בטעם רימונים עדין

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים משך שעתיים. לאחר ההשרייה, ניתן לצמצם את הרוטב על האש ולשפוך על הבשר הצלוי. מתאים במיוחד לחזה עוף שלם או אנטריקוט על האש. מתאים גם ומאכלי דגים בהשרייה של 15 דקות.




מרינדה לבשר על האש- בטעם יין אדום

מרכיבים:
1כוס יין אדום יבש
1/4 כוס שמן זית
4 כפות רוטב סויה
כפית שמן שומשום
4 שיני שום
כפית פלפל שחור גרוס עבה

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המשרה בבלנדר, ומוסיפים את השמן בזילוף עדין עד קבלת ויניגרט אחיד. משרים את הבשר שעתיים. מורחים את הרוטב על הבשר גם תוך כדי צלייה. מתאים בעיקר לגושי בקר או בשר אחר.

מתכונים עם יין




מרינדה ברביקיו לבשר על האש

המרינדה הבאה, יותר מותאמת למבוגרים אחראיים מאשר לילדים. ראו הוזהרתם...
מרכיבים:
6 כפות קטשופ חריף
½ כפית פלפל קאיין או צ'יפוטולה
1/2 כוס רוטב סויה
1/3 כוס שמן זית
3 שיני שום
1/2 כוס בירה
מרינדה ברביקיו לבשר על האש

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים כשעתיים טרם הצלייה. מתאים למאכלי עוף ובקר.




מרינדה בסגנון ים תיכוני

מרכיבים:
כוס יין אדום יבש
1/4 כוס חומץ בלסמי
1/4 כוס שמן זית משובח
כף עלי טימין טריים
2 כפות חרדל משובח
כפית סומאק (אופציונאלי)

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ומשרים משך שעתיים לפחות לפני הצלייה. ממשיכים למרוח את בשר העוף או הדג גם תוך כדי צלייה.
מתאים למאכלי עוף ודגים.

מתכונים עם חרדל



טיפ לצלייה: אם ברצונכם לעטוף את הבשר בצורה אחידה מכל צדדיו ומבלי "לבזבז" כמות גדולה של מרינדה, הכניסו את הבשר עם חומרי המשרה לשקית עבה ואטומה והניחו על מגש במקרר.




מרינדה בטעם מייפל ורוזמרין

מרכיבים:
1/2 כוס רוטב מייפל
1/4 כוס חרדל דיז'ון
כף וחצי עלי רוזמרין קצוצים דק או אבקת רוזמרין
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל לפי טעם
מרינדה בטעם מייפל ורוזמרין

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים לשעתיים מינימום. ממשיכים למשוך את הבשר גם תוך כדי צלייה. מתאים למאכלי עוף ודגים.




מתכון שיפודי טריאקי - שיפודים בגריל

מרכיבים:
1כוס יין סאקי יפאני
1כוס רוטב סויה
1/2כוס מירין – חומץ אורז יפאני מתוק
1/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
2 כפיות שום כתוש
2 כפיות ג'ינג'ר טרי

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים את הבשר משך 4 שעות לפחות. מתאים למאכלי בקר, עוף ודגים – בעיקר לשיפודים. לאחר ההשרייה, ניתן לצמצם את הרוטב שנותר על האש ולמזוג על גבי הצלי. הניחוח של המייפל המעושן עם הסאקי היפאני והג'ינג'ר- פשוט משכר!

מתכונים עם ג'ינג'ר



טיפ לצלייה: בפרי הדר כמו בחומץ, קיימים אנזימים המרככים את החלבונים בבשר ופועלים להחלשת הרקמות הקשות תוך שמירה על עסיסיות הבשר.




מרינדה לעוף על האש - מרינדה חמוצה מתוקה

מרכיבים:
1/2 כוס מיץ אננס (מקופסת שימורים)
1/4 כוס חומץ בן יין לבן או חומץ תפוחים
1/3 כוס רוטב סויה
4 כפות דבש
כפית אבקת שום
כפית אבקת ג'ינג'ר
1/2 כפית שבבי צ'ילי

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ומשרים את הבשר למשך שעתיים (מינימום). ממשיכים למרוח את בשר העוף גם תוך כדי צלייה. מתאים לשיפודי פרגיות ועוף.

טיפ לרוטב לבשר על האש




מרינדה לעוף ודגים על האש – מרינדה תאילנדית

מרכיבים:
4 כפות סוכר חום
4 כפות חומץ אורז
2 כפות רוטב צ'ילי חריף
מיץ מתפוז שלם
3 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב דגים
4 שיני שום קצוצות
מרינדה תאילנדית

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים לפחות 15 דקות לפני הצלייה. מתאים גם למריחה אחרי הצלייה במאכלי עוף ודגים.




מרינדה לעוף ודגים על האש - מרינדת לימון וצ'ילי

מרכיבים:
1/2 כוס מיץ לימון טרי
1/2 כוס שמן זית
2 כפיות רוטב צ'ילי חריף
כפית סוכר
כפית אבקת שום
מלח ופלפל לפי טעם

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים, ומשרים את הבשר למשך לשעתיים לפני הצלייה. ממשיכים למרוח את בשר הצלי גם תוך כדי צלייה. מתאים למאכלי עוף ודגים.

מתכון מרינדה לברביקיו




מרינדה לבשר על האש - מרינדה בטעם אוריינטאלי


משרה בעל טעמים עזים מהמזרח, מתאים במיוחד לכל חובבי האוכל ההודי או האפגאני. ככל שהבשר ישהה זמן ממושך יותר בתוך תערובת התבלינים, כך יספוג לתוכו את הטעמים. מומלץ בעיקר לבשר שמן כמו כבש, גוש בקר עם שומן או אחר.

מרכיבים:
1/2 כוס תה צאי הודי מרוכז מאוד
1/2 כוס רוטב סויה
1/2 כוס ליקר שרי
1/4 כפית אניס
2 שיני ציפורן
שתי שיני שום מעוכות
כף סילאן – דבש תמרים
כמה גרגירי הל (לא חובה)
כף שמן בוטנים
כפית פלפל לבן
מרינדה בטעם אוריינטאלי

אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי המשרה ומניחים את הבשר במקרר משך שעה עד שעתיים טרם הצלייה. ממשיכים למרוח את בשר הצלי גם תוך כדי צלייה. מתאים למאכלי בקר, כבש ועוף.




טיפ לצלייה: את המשרה שהבשר שהה בה במשך הלילה או מספר שעות, אפשר לרוב לצמצם לרוטב על סיר קטן בצד, והוא יוסיף טעמים משובחים לבשר העוף או הדג הצלוי.




מרינדה לשיפודים על האש – מרינדה בטעם קולה


מרינדה עדינה שילדיכם יאהבו מאוד. טעם הקטשופ המוכר, מתעדן במפגש עם הקולה והלימון, ובועות הקולה מרככות את הבשר ששהה בתוכן.

מרכיבים:
1/2 כוס קטשופ
כוס קולה
3 כפות מיץ לימון טרי
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד ומשרים את הבשר שעתיים טרם הצליה. ממשיכים למרוח את בשר הצלי גם תוך כדי צלייה. מתאים למאכלי עוף (בעיקר כנפיים או שיפודים).

רוטב ווסטרשייר
מתכון להכנת קטשופ


מתכונים ליום העצמאות
   רטבים לבשר,לעוף ולדגים על האש
   מרינדות לבשר,לעוף ולדגים על האש
   תערובות תבלינים לבשר,לעוף ולדגים
   מרינדות להשריית בשר, כבש ועוף
   מתכונים לעל האש ולמנגל
   מתכוני בשר    מתכון חומוס משובח




מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved