חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

מתכוני מנות ראשונות לפסח


מתכון קניידלך – כופתאות קמח מצה


למרות שמקור הכופתאות הוא במרכז אירופה (קנדל = כופתא בגרמנית), הרי שנוכל למצוא גרסאות של המאכל הלאומי האהוב, כמעט בכל מטבחי העמים בארץ. מובן שעם השנים התפתחו וריאציות שונות, יש כופתאות ממולאות, ויש מצופות, או בתוספת עשבי תיבול; יש גרסאות קטנות ודחוסות ויש גרסאות גדולות ואווריריות. לא משנה איך תכינו אותם, עדיין מרבית בתי האב בארץ, יפתחו את סעודת החג עם מרק קניידלך מסורתי. אנו מגישים לכם גרסה פשוטה, טעימה המכילה מעט מאוד שמן. עם זאת, אסור לשכוח כי כל כדור ממוצע מכיל כ- 100 קלוריות ולכן מומלץ להסתפק ב-3 כדורים ולעבור לשאר המנות.

מרכיבים:
1 כוס מי מרק רותחים
2 ביצים טרופות
1 כוס קמח מצה מלא (אם לא מוצאים קמח, ניתן לטחון מצה מקמח מלא)
2 כפות שמן זית
1כפית גדושה מלח
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית שום כתוש
1/4 כפית שמן שומשום (לאוכלי הקטניות)
1/4 כפית אגוז מוסקט
קניידלך – כופתאות קמח מצה

אופן ההכנה:
שמים את קמח המצה בקערה ויוצקים מעליו את מי המרק הרותחים. מערבבים עד ליצירת מרקם גושי יבש ומניחים מכוסה במקרר לשעה. מוציאים מהמקרר, מוסיפים לתערובת את הביצים, שמן הזית ושמן השומשום, מלח פלפל, שום ומוסקט ומערבבים היטב. עם התערובת קשה מידי, מוסיפים מים ואם היא נוזלית מוסיפים קמח מצה. מרתיחים סיר גדול מלא מים מומלחים קלות. משמנים מעט את הידיים ומגלגלים כפית של התערובת לכופתא קטנה ומשליכים למים הרותחים. ממשיכים עד גמר התערובת ומידי פעם משקיעים את העיגולים במים. כשכל העיגולים צפים למעלה, מורידים את האש ומבשלים עוד 30 דקות.
מעבירים את הכופתאות למרק העוף או מוציאים מהמים ומאחסנים בכלי פלסטיק מכוסה במקרר עד לשימוש.
מתכוני מרקים נוספים מתכון נוסף לקניידלך


סלט ירוק אביבי


מן הסתם, יקשה עלינו למצוא שולחן חג בערב הפסח, שלא יכלול לפחות גרסא אחת של סלט ירוק (סלט המבוסס על סוגי חסות שונים ועלי בייבי) ובצדק. הסלט הירוק הוא תוספת בריאה, טעימה, צבעונית וקלה להכנה לכל שולחן. הגרסה שלנו, כוללת תפוחים ורימונים עשירים בברזל וסידן.
מרכיבים:
3 סוגי חסות
שקית עלי בייבי
3 תפוחי עץ אדומים מתוקים
חצי כוס גרגירי רימון טריים
מיץ מחצי לימון גדול
כף תרכיז רימונים
2 כפות גדושות דבש
מלח ופלפל גרוס עבה

סלט ירוק אביבי
אופן ההכנה:
קורעים את החסות לחתיכות גסות ומניחים בקערת הגשה יחד עם עלי הבייבי והרימונים. לא יותר מ20 דקות לפני ההגשה, חותכים את התפוחים לרבעי עיגולים פרוסים דק, ומוסיפים לסלט. מערבבים את תרכיז הרימונים עם מיץ הלימון, הדבש, מלח, ו-2 כפות מים רותחים על מנת למיס את הדבש. מוסיפים את הרוטב ממש לפני ההגשה. גורסים מעל הסלט פלפל גרוס עבה ומגישים.

מתכוני סלטים נוספים


סלט גזר ועירית


סלט בריא, טעים צבעוני וקל להכנה. ניתן להשתמש בגרסא הפשוטה או להוסיף חגיגיות באמצעות פקאנים מסוכרים או בוטנים שבורים דק.
מרכיבים:
8 גזרים קלופים ומגוררים במגרדת גסה
3/4 כוס עירית קצוצה או החלק הירוק בבצל ירוק או שמיר קצוץ
4 שיני שום כתושות
1/4 כוס חומץ בן יין לבן
1/3 כוס שמן קנולה
2 כפיות סוכר חום מומסות בכף מים חמים

ניתן גם להוסיף: 1/2 כוס פקאן סיני מסוכר בשברים קטנים, או לחלופין בוטנים שבורים דק.
סלט גזר ועירית
אופן ההכנה:
מניחים את הגזר והעירית או השמיר בקערת הגשה. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת סגורה ומנערים היטב. יוצקים על הסלט לפחות חצי שעה לפני ההגשה על מנת שהטעמים ישקעו. מפזרים מעל בוטנים או פקאנים מסוכרים שבורים.

מתכון לכבד קצוץ צמחוני


מתכון דג סול בריחן ושום


דג הסול, אידיאלי בטעמו העדין ובאיכות היוקרתית ודלת השומן לארוחה חגיגית כמו ארוחת החג. הוא יכול להחליף את קציצת גפילטע-פיש המסורתית שיכולה להגיע ל- 400 קלוריות, כפתיח טעים ודל שומן. החיסרון היחידי הוא אורך ההכנה הקצר המצריך את השף התורן, להתחיל באפיה כ- 20 דקות לפני ההגשה. אבל בינינו, איזה שף יושב בשקט משך כל האגדה.... את דג הסול הזה, תוכלו להכין מבעוד מועד, ורק להדליק את התנור 20 דקות לפני ההגשה.
מרכיבים:
12 פרוסות פילה של דג סול נקי מעצמות
כוס עלי ריחן טריים
6 שיני שום
מיץ מחצי לימון
4 כפות שמן זית

דג סול בריחן ושום
אופן ההכנה:
מכינים תבנית עם נייר כסף או נייר אפייה משוח במעט שמן זית, ומניחים עליה את הדגים הנקיים מעור. במעבד מזון מערבלים את כל חומרי הטעם והתבלינים לכדי עיסה נוזלית. מורחים את הדגים ברוטב ואופים כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
מוציאים מהתנור ומגישים מיד.

מתכוני דגים נוספים מתכון גפילטע פיש מטוגן


מתכון דג סול צלוי בעגבניות


ועוד וריאציה על דג הסול, למי שמעדיף את הדג שלו, בטעם יותר עוקץ בלשון.
מרכיבים:
12 פרוסות פילה של דג סול נקי מעצמות
רסק משתי עגבניות טריות אדומות
12 שיני שום, מחציתן קצוצות ומחציתן פרוסות
2 פלפלים אדומים חריפים ללא גרעינים (לא חובה)
1/2 כוס כפות כוסברה טרייה קצוצה או למי שמעדיף - פטרוזיליה
6 כפות שמן זית
מיץ מלימון טרי אחד
כף פפריקה חריפה או מתוקה לבחירתכם
מלח לפי טעם
כוסברה או פטרוזיליה טרייה לקישוט


דג סול צלוי בעגבניות
אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב יחד, ומשרים בהם את הדגים משך חצי שעה לפחות. מסדרים על תבנית עם נייר כסף או נייר אפייה, ואופים כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מוציאים ומעטרים בעשבי התיבול הטריים.
מגישים מיד.

מתכון גפילטע פיש ללא סוכר


אנטיפסטי


מנה נפלאה, שיכולה לשלב את מיטב ירקות העונה, תמיד כיף לאכול אותה והיא חגיגית ומגוונת.
מרכיבים: (הכמויות לבחירתכם...)
פלפלים אדומים חתוכים לחצאים
פטריות שמפיניון או פטריות יער שלמות
ראשי שום שלמים או שינים עם קליפה
כרובית, וברוקולי- מופרדים לפרחים
קישואים וחצילים פרוסים לעיגולים
גזר חתוך למקלות
בטטה פרוסה לעיגולים
ועוד...
שמן זית
מלח ופלפל
כמה ענפי טימין
כף סוכר חום


לרוטב:
מיץ מלימון אחד
4 שיני שום כתושות
2 כפיות מלח
3 כפות חומץ בלסמי
אנטיפסטי


אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות). מנקים ופורסים את כל הירקות, שוטפים אותם ומנגבים היטב (חשוב לשמור שהירקות יהיו יבשים על מנת שיספגו את טעמי התיבול). מכינים תבנית גדולה עם נייר כסף ופורסים עליה את הירקות. מפזרים מעל הירקות שמן זית (רצוי תרסיס), ובוזקים מעל בצורה שווה את הסוכר החום (ליצירת אפקט כרמל). מפזרים מעל מלח, פלפל ומניחים כמה ענפי טימין. מכניסים לתנור החם משך כ- 40 דקות. אחרי 20 דקות מומלץ לבדוק ואם יש צורך להפוך צד. כמו כן, יש ירקות שמוכנים מהר יותר ומומלץ להוציאם קודם דוגמת הפטריות והקישואים.
ניתן להגיש חם ישר מהתנור, או לצנן, ולהגיש קר. מכינים רוטב ממיץ לימון, 5 שיני שום כתושות, 2 כפיות מלח, ו-3 כפות חומץ בלסאמי. מגישים עם הרוטב בצד.

עוד מתכוני מנות ראשונות לפסח

פסח טעים ובריא ברוטב
   מתכוני מנות ראשונות לפסח
   מתכוני מנות עיקריות לפסח
   מתכוני תוספות לפסח
   מתכוני מנות אחרונות לפסח
   איך לעבור את ארוחות חג הפסח בשלום
   סגולות הפיצוחים



כל המתכונים לפסח


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים