קינואה מתכונים
הקינואה נחשבת לאחד מלהיטי הבריאות של המטבח המודרני והיא מהווה אלטרנטיבה בריאה לדגנים כמו חיטה, שעורה, תירס או אורז. על אף שבפועל הקינואה אינה דגן אלא זרעים של צמח כף אווז הקינואה או חנופודיום קינואה, רבים מחשיבים אותה לדגן בגלל צורת הבישול שכמעט זהה לבישול אורז. בניגוד לאורז או לחיטה, הקינואה משופעת בערכים תזונתיים ומכילה ריכוז גבוה של חלבון איכותי, חומצות אמינו טובות, סיבים תזונתיים, סידן, אשלגן, ברזל, אבץ, ויטמין B ויטמין E ועוד. בנוסף הקינואה קלה מאוד לעיכול ואינה מכילה גלוטן כך שהיא מתאימה מאוד לדיאטה ללא גלוטן.
בישול קינואה דומה לבישול אורז או דגנים אחרים: קלייה קצרה על מחבת, הוספת מים ביחס של 2 מנות נוזלים על כל מנת קינואה, ובישול על אש קטנה עד שהגרגרים סופחים את כל הנוזלים. לפני הבישול יש לשטוף את הקינואה היטב ומומלץ גם להשרות אותה במים לכמה שעות כדי להוציא את טעמי הלוואי. לאחר הבישול, גרגירי הקינואה יעשו שקופים מעט, והנבט שכלוא בגרגר יבלוט החוצה.
הקינואה יכולה להחליף כל דגן בתפריט ואפשר להכין ממנה מרק, תוספות חמות, סלט קינואה, דייסה, ואפילו קינוחים. אפשר גם להנביט קינואה ולאכול אתה כנבטים בסלט, לטחון אותה לקמח ואפילו להכין ממנה פסטה.
הסוג הנפוץ ביותר של קינואה הוא קינואה לבנה אך ניתן למצוא בשווקים גם קינואה אדומה וקינואה שחורה שטעמן דומה אך הן מכניסות צבעוניות לכל תבשיל.
|