חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

19

מתכונים עם קוסקוס

חפש מתכון לפי מרכיב
 רשימת מתכוניםקטגוריהמנהכשר
אורז חגיגי בסגנון מרוקאיאורזתוספותכן
טלה עם קוסקוס וחציליםבשרעיקריותכן
כדורי בשר איטלקייםבשרעיקריותלא
כתף טלה ממולאת בקוסקוסבשרעיקריותכן
מפרוםבשרעיקריותכן
מקרוט - עוגיות תמריםמאפיםאחרונותכן
מרק קוסקוס בשרימרקיםעיקריותכן
מרק קוסקוס צמחונימרקיםראשונותכן
סלט קוסקוס קרשונותתוספותכן
סלמון ברוטב חזרתדגיםעיקריותכן
עוף ברימונים בסגנון פרסיעוףעיקריותכן
פרגיות ממולאות בקוסקוסעוףעיקריותכן
פרגיות ממולאות בקוסקוס לחגעוףעיקריותכן
קוסקוס אמיתישונותתוספותכן
קוסקוס בזעפרןשונותתוספותכן
קוסקוס בסיסישונותתוספותכן
קוסקוס טפייהקדרהעיקריותכן
קוסקוס מלא עם ירקותשונותתוספותכן
קוסקוס שרימפס ים תיכוניפירות יםעיקריותלא

מידע על

קוסקוס

בלועזית :Couscous


מידע נוסף : הקוסקוס הוא מאכל ממקור ברברי (צפון מערב אפריקה), הנפוץ מאוד במזרח התיכון וצפון אפריקה, ומוצאו בקרתגו שברומא העתיקה. הקוסקוס עשוי מגרגירי סולת שעברו תהליך של אידוי במים עם תבלינים, צופו בקמח, תפחו ויובשו היטב. אפשר למצוא קוסקוס בכמה גדלים בהתאם למקורו ולצורת העיבוד שלו. הכנת הקוסקוס המסורתי בצפון אפריקה נחשבת מורכבת מאוד, והוא מתבשל בתהליך אידוי ממושך בסיר בעל שני חלקים הנקרא קוסקוסייר. בשיטה זו, גרגירי הקוסקוס מונחים בסיר מחורר מעל סיר מרק ומתבשלים לאט תוך אידוי וערבוב. כיום יש גם קוסקוס מסחרי שכל שנדרש על מנת להכינו הוא להוסיף מים רותחים ולהמתין. הקוסקוס נחשב למנה חגיגית בארצות צפון אפריקה ונוהגים להגישו במרק, בסלט או כמנת תוספת בליווי מרק, ירקות או רוטב.

מונחים נוספים במילון אוכל
תמונה של קוסקוס
מרכיבים ומצרכים

חפש מתכון לפי מרכיב


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים