|
|
רולדת שמרים שקדים ודבש |
מרכיבים :
|
2 כפיות שמרים יבשים
1 כפית סוכר
2 ו-1/2 כוסות מים חמים
2 ביצים
8 כפות חמאה מומסת
1/3 כוס אבקת סוכר
1 כפית מלח
4 כפות אבקת חלב
3 כוסות קמח (או יותר)
למילוי: 1/2 כוס חמאה רכה
|
1/4 כוס דבש
•
3/4 כוס אבקת סוכר
•
4 כפות שקדים פרוסים מולבנים
•
לציפוי: 1/3 כוס אבקת סוכר
•
1/4 כוס דבש
•
1/2 כוס ריבת תפוזים
•
2 כפות מי זהר
•
חלמון ביצה להברשה
|
אופן הכנה :
|
• מערבבים בקערת המיקסר את השמרים עם כפית סוכר ו-2 וחצי כוסות מים פושרים.
•
מניחים 5 דקות בצד.
•
לאחר 5 דקות מוסיפים 1/3 כוס אבקת סוכר מנופה, 2 ביצים טרופות, 8 כפות חמאה מומסת, 4 כפות אבקת חלב וכפית מלח.
•
מערבבים עם וו הבצק ומתחילים להוסיף בהדרגה קמח עד ליצירת בצק רך וגמיש (כ- 3 כוסות קמח).
•
מכסים את הבצק במטלית בד ומניחים לתפיחה במקום חמים משך כשעה.
•
בקערה נפרדת, מערבבים עם מיקסר ידני 1/2 כוס חמאה רכה (לא נמסה), עם 3/4 כוס אבקת סוכר ו-1/4 כוס דבש, עד שנוצר קרם יציב.
•
לוקחים את הבצק ומרדדים אותו על משטח עבודה מקומח.
•
חותכים את הבצק לשני חלקים, ומניחים לו לתפוח משך 5 דקות.
•
מרדדים כל אחד משני החלקים למלבן גדול (עם היד או מערוך).
•
מורחים את קרם החמאה עם הדבש והסוכר על גבי כל מלבן באופן שווה.
•
בוזקים מעל הקרם שקדים פרוסים או אגוזים לבחירתכם. מומלץ להוסיף גם צימוקים.
•
תופסים כל מלבן עם שתי ידיים ומגלגלים לרולדה.
•
בעזרת האצבע, מרטיבים מעט את קצה הבצק במים וסוגרים את הרולדה.
•
חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי סנטימטר וחצי.
•
מסדרים את הפרוסות זו לצד זו על גבי תבנית אפיה משומנת ומקומחת, עד שמתקבלת תבנית בצורה של שושנים.
•
מברישים את רולדות השמרים עם חלמון הביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך 25 דקות.
•
לציפוי: מערבבים בקערה את אבקת הסוכר עם שארית הדבש, עד שנוצרת תערובת נוזלית לבנה.
•
מחממים את ריבת התפוזים בסיר עד שהנוזלים נפרדים מהחתיכות, מוסיפים מי זהר (תמצית פריחת הדרים), ומסננים החוצה את השאריות המוצקות.
•
כשהרולדות מוכנות, מברישים אותן כשהן חמימות במי ריבת התפוזים.
•
מזלפים מעל פסי סוכר לבן ודבש שיתקשו בהמשך.
•
מומלץ לאכול את הרולדות טריות וחמימות מהתנור.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|