שקדים
|
|
שם לועזי : Almonds
שקדים הם פרי עץ השקד, המכונה בארץ גם שקדייה, שם שהוענק לו על ידי לוי קיפניס בראשית ההתישבות היהודית בארץ ישראל. הפריחה המרהיבה של עצי השקד המתרחשת סמוך סמוך לט"ו בשבט, ושלל המטעים הפורחים ברחבי הארץ , הפכו אותו לסמלו של החג. פרי השקד נחשב בריא למרות ששקדי הבר, מכילים חומצה ציאנית מרירה ורעילה ולכן יש לצרוך מהם במידה. השקדים המתורבתים לעומת זאת, הם מזן מתוק, וניתן לצרוך מהם ללא הגבלה. מהשקדים הטחונים נוהגים גם לייצר חלב שקדים (ראה ערך חלב שקדים), ממרח שקדים, וסירופ ים-תיכוני מתוק בשם "רוזטה" (ראה ערך רוזטה). השקד הוא ידידותי עבור שומרי המשקל ומכיל כ- 350 קלוריות ב- 100 גר'. בנוסף, השקדים עשירים בסידן, תורמים להורדת רמת הכולסטרול בדם, מעכבים הסתיידות עורקים ומורידים לחץ דם גבוה.
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|