|
|
אוזני המן - אופן ההכנה |
מרכיבים :
|
בצק אוזני המן (ראו אופן הכנה בהערות)
ריבת שזיפים (או ריבה אחרת לבחירתכם)
אבקת סוכר לקישוט
מלית נוספת:
150 גרם ריבת תות או ריבה קשה אחרת
6 כפות יין מתוק
100 גר' גרגירי פרג
200 גרם סוכר
כפית מרגרינה רכה בלי מלח
|
|
אופן הכנה :
|
• מקמחים משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק המוכן.
•
חותכים את הבצק לחתיכות נוחות לעיבוד, ומשטחים אותו בעזרת מערוך לעלה בעובי 3 מ"מ.
•
יוצרים עיגולים בעזרת כוס בקוטר סטנדרטי.
•
מניחים במרכז כל עיגול, בין כפית לכף מהמלית (בהתאם לגודל).
•
אפשר להרטיב את האצבע במעט מים ולהעביר אותה על בעיגול על השולים של כול עיגול (לא חובה).
•
סוגרים את אוזני המן בעזרת צביטת הקצוות יחד, כפי שמתואר בסרטון.
•
יש להדק היטב על מנת שאוזני המן לא יפתחו במהלך האפייה.
•
מניחים את אוזני המן על גבי תבנית עם נייר פרגמנט, ברווחים גדולים כדי למנוע הדבקות.
•
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות משך 20 עד 30 דקות.
•
כשאוזני המן זהובים, מוציאים אותם מהתנור, מצננים מעט וזורים מעל אבקת סוכר.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|