|
|
|
בצק פילו במילוי שקדים טחונים |
|
מרכיבים :
|
|
125 גר' סוכר
3 כפיות חמאה מומסת
1/4 כפית קינמון
3 כפיות מי זהר
חבילת עלי בצק פילו
1 חלמון ביצה
3 כפות שקדים מולבנים קצוצים גס
דבש לציפוי
|
|
|
|
אופן הכנה :
|
• מכניסים לבלנדר, 250 גר' שקדים מולבנים עם 125 גר' סוכר, וטוחנים לאבקה דקיקה.
•
מוציאים את אבקת השקדים לקערה ומוסיפים 3 כפיות חמאה מומסת, 1/4 כפית קינמון, 3 כפיות מי זהר וגומי ערבי.
•
מערבבים את כל החומרים היטב עם היד עד קבלת עיסה דביקה.
•
יוצרים מהעיסה כמה נקניקי בצק ארוכים בעובי של נקניקיה שמנה.
•
מניחים עלה פילו על משטח העבודה ומושחים אותו בחמאה מומסת.
•
מניחים בקצה עלה הפילו, נקניק שקדים ומגלגלים אותו עם כל העלה, כך שנוצרת גלילת פילו ארוכה (רולדה).
•
מושחים את הרולדות עם מברשת, בחלמון הביצה, ומפזרים מעל שקדים שבורים.
•
מניחים את הרולדות על תבנית עם נייר אפיה.
•
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך כ-20 דקות, או עד שהבצק מזהיב.
•
מוציאים את הרולדות מהתנור, ושופכים עליהן מידית דבש נוזלי (ניתן לחמם את הדבש 30 שניות במיקרו).
•
חותכים את הרולדות לעוגיות באלכסון, ומסדרים על גבי מנג'טים או על גבי צלחת הגשה יפה.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|