|
|
פרגיות ממולאות בקוסקוס לחג |
מרכיבים :
|
2 פרגיות כ- 500 גר' כל אחת
1 בצל קצוץ
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן צמחי
מלח ופלפל
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי כתוש
1/2 כפית כורכום
1 כוס שקדים שלמים מולבנים וקלויים מעט
למילוי: 2 כוסות קוסקוס מוכן
2 כפות צימוקים
|
3 כפות שקדים מולבנים, קלויים וכתושים גס
•
1/2 כפית קינמון
•
1 כף מרגרינה
•
1/2 כפית ריבת ורדים או אחרת
•
1 כף סוכר
|
אופן הכנה :
|
• מערבבים את הקוסקוס המוכן עם הצימוקים, 3 כפות שקדים קצוצים גס, 1/2 כפית קינמון, 1/2 כפית ריבה וכף סוכר.
•
ממלאים את הפרגיות בתערובת הקוסקוס המתובל, סוגרים את העור עם קיסם וקושרים את הרגליים יחד, על מנת שהמילוי לא ישפך החוצה.
•
מחממים סיר רחב על אש בינונית עם 3 כפות שמן ומטגנים יחד את הבצל השום והגינג'ר.
•
מוסיפים כורכום, מלח ופלפל לפי טעם ומערבבים.
•
מוסיפים את הפרגיות הממולאות לסיר וצולים אותן מכל הצדדים כך שיצופו בתבלינים וישחימו מעט (כ-20 דקות יחד מכל הצדדים).
•
מוסיפים לסיר מעט מים (עד למחצית), ומכסים עם המכסה.
•
מבשלים עוד 20 דקות.
•
מוסיפים לסיר את השקדים השלמים, מכסים ומבשלים עוד כ- 25 דקות, עד שהעוף מוכן והרוטב סמיך.
•
מוציאים את הפרגיות לצלחת הגשה, ושופכים מעל את הרוטב.
•
מעטרים עם שקדים מולבנים שלמים (שקדים ללא קליפה).
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|