חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
אורז חגיגי בסגנון מרוקאי
500 גר' אורז
130 גר' צימוקים
3 כפות סוכר
3 כפות חמאה או מרגרינה
100 גר' שקדים שלמים מקולפים וקלויים
1 כף אבקת סוכר
1 כף קינמון
1 כפית מלח
• מכסים את האורז במים, (כמה סנטימטרים מעל גובה האורז) עם כפית מלח ומביאים להרתחה.
• מורידים לאש קטנה וממשיכים לבשל משך 10 דקות.
• ממלאים 1/2 ליטר מים בסיר קוסקוס כפול (מניחים 1/2 לימון בתוך המים על מנת למנוע מהסיר להשחים.)
• מסננים את האורז מהמים ומניחים בסיר הקוסקוס.
• מאדים עם מכסה סגור משך 10 דקות (כפי שעושים עם קוסקוס).
• מוציאים את האורז מהאש ומצננים משך 10 דקות.
• שופכים על האורז שצונן כחצי כוס מים ומחזירים לסיר הקוסקוס לאידוי של עוד 10 דקות.
• מוציאים את האורז מהסיר ומצננים עוד 10 דקות.
• מפזרים על האורז את המרגרינה, הסוכר וצימוקים, ומערבבים היטב.
• מחזירים את האורז לסיר הקוסקוס לאידוי אחרון.
• מכסים עם מכסה ומאדים עוד 10 דקות.
• מעבדים מחצית מכמות השקדים (50 גר') במעבד המזון יחד עם אבקת הסוכר.
• מסדרים את האורז עם הצימוקים בקערת הגשה, ומסדרים מעליו פסים של קינמון, ושל תערובת השקדים והסוכר.
• מעטרים בשקדים השלמים שנותרו.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים