|
|
אורז חגיגי בסגנון מרוקאי |
מרכיבים :
|
500 גר' אורז
130 גר' צימוקים
3 כפות סוכר
3 כפות חמאה או מרגרינה
100 גר' שקדים שלמים מקולפים וקלויים
1 כף אבקת סוכר
1 כף קינמון
1 כפית מלח
|
|
אופן הכנה :
|
• מכסים את האורז במים, (כמה סנטימטרים מעל גובה האורז) עם כפית מלח ומביאים להרתחה.
•
מורידים לאש קטנה וממשיכים לבשל משך 10 דקות.
•
ממלאים 1/2 ליטר מים בסיר קוסקוס כפול (מניחים 1/2 לימון בתוך המים על מנת למנוע מהסיר להשחים.)
•
מסננים את האורז מהמים ומניחים בסיר הקוסקוס.
•
מאדים עם מכסה סגור משך 10 דקות (כפי שעושים עם קוסקוס).
•
מוציאים את האורז מהאש ומצננים משך 10 דקות.
•
שופכים על האורז שצונן כחצי כוס מים ומחזירים לסיר הקוסקוס לאידוי של עוד 10 דקות.
•
מוציאים את האורז מהסיר ומצננים עוד 10 דקות.
•
מפזרים על האורז את המרגרינה, הסוכר וצימוקים, ומערבבים היטב.
•
מחזירים את האורז לסיר הקוסקוס לאידוי אחרון.
•
מכסים עם מכסה ומאדים עוד 10 דקות.
•
מעבדים מחצית מכמות השקדים (50 גר') במעבד המזון יחד עם אבקת הסוכר.
•
מסדרים את האורז עם הצימוקים בקערת הגשה, ומסדרים מעליו פסים של קינמון, ושל תערובת השקדים והסוכר.
•
מעטרים בשקדים השלמים שנותרו.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|