|
|
מרק עוף |
מרכיבים :
|
2 תפוחי אדמה
1 גזר
2 קישואים
1 כרישה
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
2-3 יחידות כרעיים עוף
2 גרונות עוף ו-2 כנפיים עוף
אטריות ביצים או אטריות אורז
פטרוזיליה לקישוט
|
מלח ופלפל
|
אופן הכנה :
|
• חותכים את הירקות לפי דרגת הקושי.
•
ירקות רכים שמתבשלים מהר, כמו קישואים, חותכים לקוביות גדולות.
•
ירקות קשים, שמתבשלים באיטיות, כמו תפוח אדמה ושורש פטרוזיליה, חותכים לחתיכות קטנות יותר, על מנת שכל הירקות יהיו מוכנים בבת אחת.
•
מניחים את הירקות החתוכים בתחתית הסיר, מניחים מעל את חלקי העוף. מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.
•
מסירים את הקצף שנוצר במהלך הבישול, הסרת הקצף חשובה כדי שהמרק יהיה צלול.
•
מכסים את הסיר, ממשיכים לבשל במשך שעה-שעה וחצי, ומסירים קצף אם יש צורך.
•
בתום הבישול מתבלים לפי הטעם.
•
שידרוג: מבשלים איטריות לפי הוראות היצרן, מסננים ממים ומוסיפים למרק.
•
מפזרים מעל פטרוזיליה או כוסברה טרייה לפי הטעם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|