|
|
עוגת החתונה של הנסיך וויליאם |
מרכיבים :
|
3/4 כוס חלב ממותק
2 כפות אבקת סוכר
4 כפות קקאו משובח
125 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס פתיתי שוקולד לאפייה (שוקולד צ'יפס)
1 כף שוקולד נוטלה
|
|
אופן הכנה :
|
• שמים בקערה למיקוגל את החלב הממותק, 2 כפות אבקת סוכר, 4 כפות קקאו, 125 גר' חמאה, 1/2 כוס פתיתי שוקולד לאפייה וכף שוקולד נוטלה.
•
מכניסים את הקערה למיקרו ל- 30 שניות, מוציאים ומערבבים.
•
מכניסים לעוד 30 שניות ומערבבים, וממשיכים כך עד שנוצר קרם חלק נוזלי וסמיך.
•
מכניסים את הביסקוויטים לשקית עבה ודופקים עליהם בעדינות עם מערוך או פטיש שניצלים עד שמתקבלים שבבים בגודל של בוטנים.
•
מערבבים את שבבי הביסקוויטים בהדרגה לתוך קערת השוקולד עד שכל התערובת נקשרת ומתקבלת עיסה דביקה.
•
שימו לב שיתכן ולא תזדקקו לכל הביסקוויטים ואל תוסיפו מעבר לנדרש.
•
מכסים תבנית עגולה בנייר שעווה גדול מרובע.
•
אם אין לכם נייר שעווה אפשר למרוח את התבנית עם קוביית חמאה ומעליה לסדר את הנייר.
•
שופכים את התערובת לתוך התבנית המצופה ומהדקים את השכבה הראשונה היטב לכל הקצוות כדי שהעוגה תקבל צורה עגולה כשנהפוך אותה.
•
ממלאים את התבנית ומכניסים אותה למקרר למשך שעתיים.
•
כשהעוגה קרה, הופכים אותה עם הנייר על גבי צלחת ההגשה.
•
לקרם מכינים גנאש שוקולד: ממיסים יחד בבן מרי או במקרוגל 1/2 כוס פתיתי שוקולד לאפייה עם 1/2 כוס שמנת מתוקה.
•
מצננים את הקרם 10 דקות ומצפים את העוגה מכל הצדדים.
•
מחזירים את העוגה למקרר לשעה לפני ההגשה.
•
חותכים את העוגה למשולשים ומגישים עם קישוט פרי טרי כמו תותים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|