גנאש
|
|
שם לועזי : Ganache
גנאש הוא קרם שוקולד מעורב בשמנת שמקורותיו במאה ה-19 ומשמעותו בצרפתית "פימה". על אף שהצרפתים הם אלו שנתנו לו את שמו, יש הסבורים כי המקור האמיתי שלו בשוויץ - ארץ השוקולד. הגנאש נקרא גם "קרם פריזיאן", ומשמש לעיטור, ציפוי ומילוי עוגות ומיני מאפה, כמו טראפלס, פאד'ג ופטיפורים. הוא נחשב לאחד מרטבי הבסיס המתוקים, המוכרים ביותר בעולם, ונוהגים להעשירו בטעמים שונים כמו ליקרים, נוגט, פירות, וניל ותבלינים. מתכון בסיסי לרוטב גנאש: מחממים כוס שמנת מתוקה על האש, מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מוסיפים פנימה תוך ערבוב כוס פתיתי שוקולד מריר. מצננים ומשתמשים לציפוי עוגות, מילוי ועוד.
שמות נוספים : קרם פריזיאן, גאנאש, Ganache
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|