|
|
טארט טאטן אגסים |
מרכיבים :
|
1 עלה בצק עלים (כ- 500 גר')
2 כפות סוכר
1 כפית קינמון
6 אגסים מוצקים בגודל בינוני (רצוי אגסי אנג'ו - Anjou בגוון ירוק אדום)
3 כפות מיץ לימון טרי
קמח לעיבוד הבצק
לציפוי: 2 כפות מים
6 כפות סוכר
קורט מלח
1/4 כוס חמאה
|
1/2 כוס שקדים קצוצים גס
|
אופן הכנה :
|
• מוציאים עלה בצק עלים קפוא ומפשירים מחוץ לפריזר, או משך לילה במקרר.
•
מחממים את התנור ל-190 מעלות.
•
מערבבים 2 כפות סוכר עם כפית קינמון בקערה קטנה.
•
מקלפים את האגסים, חוצים אותם במרכז ומוציאים את הליבה והגרעינים עם כף סקופ קטנה או סכין.
•
מניחים את האגסים בקערה ושופכים עליהם 3 כפות מיץ לימון ואת תערובת הסוכר והקינמון.
•
מערבבים היטב כדי שכל האגסים יהיו מצופים.
•
מפזרים מעט קמח על משטח עבודה, מניחים עליו את בצק העלים ומרדדים עם מערוך לעלה דק.
•
לוקחים מחבת עמוקה שמתאימה לתנור, מניחים אותה על הבצק חותכים מהבצק עיגול גדול בסנטימטר או שנים מקוטר המחבת.
•
מחוררים את הבצק כולו עם מזלג ומחזירים אותו למקרר.
•
בנתיים, שמים באותה מחבת 2 כפות מים, מוסיפים 6 כפות סוכר ומבשלים על אש בינונית נמוכה משך 7 דקות ללא ערבוב, או עד שהקרמל משחים.
•
מסירים את מחבת הקרמל מהאש, מוסיפים קורט מלח ו-1/4 כוס חמאה.
•
מערבבים בעדינות עד שהחמאה נמסה ומצננים 2 דקות.
•
מוסיפים את השקדים הקצוצים לקרמל ומפזרים אותם על כל המחבת.
•
לוקחים את האגסים ומסדרים אותם על המחבת בצורת פרח כאשר הצד החיצוני המעוגל כלפי המחבת, והקצה המחודד כלפי המרכז.
•
משלימים את החור במרכז עם עוד חצי אגס.
•
מחזירים את המחבת לאש בינונית משך 10 דקות ללא ערבוב.
•
מוודאים שהאגסים רכים, ומסירים את המחבת מהאש.
•
מצננים מעט ואז מניחים מעל האגסים את בצק העלים הקר ומכניסים את כל הקצוות פנימה (כמו סדין).
•
מכניסים לתנור החם ואופים 40 דקות או עד שהבצק שחום ונאה.
•
מוציאים את הטארט מהתנור ומצננים 5 דקות.
•
מניחים צלחת גדולה על המחבת והופכים את טארט האגסים לצלחת.
•
מגישים מיד עם כדור גלידה או כף יוגורט.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|