חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

אסאדו

שם לועזי : Asado

אסאדו פרוש המילה אסאדו בספרדית הוא "צלוי" והדרום אמריקאים משתמשים בביטוי כדי לכנות הן את שיטת הצלייה המקומית של בשרים בגריל או במנגל, והן כשמו של נתח בשר מצלעות הפרה שנהוג לצלות על האש, ומכונה גם הוא אסאדו או אסדו (או בעברית שפונדרה). ראו עוד בערך שפונדרה. האסאדו כשיטת צלייה, פופולרי מאוד בארצות דרום אמריקה ומכינים אותו על ה"פריז'ה" או על ה"אל אסדור" שהם כינויים לגריל המקומי. האסאדו הוא טקס שלם שאורך מספר שעות ומתחיל על פי רוב בנקניקיות חריפות המכונות צ'וריסו או נקניקיות דם (מורסיז'ס), ממשיך בחלקים שונים מפנים הפרה כמו מעיים (צ'ינצ'ולינס) ועטינים (ביז), וממשיך בחלקים כמו צלעות אסאדו (קוסטיז'ס) ועוד נתחים משובחים. בניגוד לצלייה מקובלת בגריל, שיטת הצלייה באסאדו היא איטית והנתחים מונחים בגובה רב מהגחלים על הפריז'ה ונצלים לאט. את האסאדו עצמו מכין האסדור המומחה לבשר שבוחר איזה נתחים להניח והיכן ומשגיח על הגריל לאורך כל המשתה. לצד האסאדו נהוג להגיש סלט חסות בלבד ורטבי בשר שונים כמו הצ'ימיצ'ורי הקלאסי. אחרי כמה שעות של משתה, מקנחים על פי רוב בפירות טריים או בפלאן קרמל .




מתכונים ומידע נוסף:
שפונדרה
שורט ריב



חפש ערך במילון האוכל :
חיפוש במילון אוכל לפי הא"ב :
  א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת
מילון אוכל


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים