חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל






מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

שקשוקה

שם לועזי : Shakshouka

שקשוקה שקשוקה היא מנה שמקורה עוד בימי האימפריה האוטמנית, ופופולרית מאוד בכל צפון אפריקה. הבסיס למנה הוא ביצים שלוקות או מטוגנות, עגבניות, שום ושמן זית, ונוהגים להגישה עם לחם בצד. במטבחים שונים מוסיפים לשקשוקה, בצל, פלפלים, פפריקה, כורכום, כמון, צ'ילי ואפילו נקניקיות מרגז. יש המכינים אותה עם חלמונים שלמים ויש שמערבבים את החלמון בחלבון. השקשוקה נקשרת כיום למטבח טוניסאי, מרוקאי, תימני, אלג'יראי וישראלי. למטבח הישראלי היא הגיעה במקור מיהדות טוניסיה, אך יש גרסאות שונות שלה בקרב עדות יוצאי צפון אפריקה. מנת השקשוקה מזכירה מאוד את המנה הטורקית - מנמן (Menemen), ואת המנה הדרום אמריקאית, ביצים בחווה (Huevos rancheros).







חפש ערך במילון האוכל :
חיפוש במילון אוכל לפי הא"ב :
  א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת
מילון אוכל


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים

מתכונים למימונה