חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל






מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

פפריקה

שם לועזי : Paprika

פפריקה הפפריקה הוא תבלין יבש טחון, בצבע אדום או כתום עז, המופק מייבוש וטחינה של פלפלים חריפים ומתוקים מהזן הכולל קפסיקום אנום (פלפלת בעברית). מקורו של התבלין בדרום אמריקה שם התגלה על ידי האינדיאנים ילידי המקום, אך כיום הוא נפוץ מאוד בעולם כולו. תבלין הפפריקה פופולרי בדרום אמריקה וארה"ב, ואף בצפון אפריקה והודו, אך שמו נקשר לרוב למטבח ההונגרי שם הוא נחשב לתבלין בסיס (פפריקה משמעו פלפל בהונגרית) במנות דגל כמו עוף פפריקש או גולאש בקר. בארץ אנו מכירים שני סוגי פפריקה. פפריקה חריפה המופקת מטחינת הפלפלים עם הגרגירים והעורקים, ופפריקה מתוקה שמכילה רק את בשר הפרי. מאחר ומדובר בפלפל גנארי שמגיע בצורות שונות ובדרגות חריפות מגוונות, ניתן למצוא בהונגריה למשל שש דרגות חריפות לפפריקה כשהחריפה ביותר מכילה גם תוספת של פלפל קאיין. הפפריקה היא תבלין פופולרי מאוד במטבחים רבים והיא מוסיפה צבע וטעם לתבשילי בשר, ירקות, מרקים גבינות נקניקים ורטבים.
שמות נוספים : פלפלת Capsicum annuum



מתכונים ומידע נוסף:
מתכונים עם פפריקה
מתכון חומוס עם בשר



חפש ערך במילון האוכל :
חיפוש במילון אוכל לפי הא"ב :
  א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת
מילון אוכל


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים

מתכונים למימונה