חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל






מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

אספטידה

שם לועזי : Asafoetida (Hing)

אספטידה אספטידה או חלתית בעברית הוא תבלין נפוץ בהודו, המשמש גם לצרכי רפואה עממית ומופק מחתיכות שרף גושי או טחון של צמח הפרולה אספטידה. השימוש בשרף ההינג או אספטידה כתבלין וכצמח מרפא מקובל מאוד עוד מימי קדם גם בפקיסטן ואפגניסטן ובחלק ממטבחי צפון אפריקה. טעמיו העזים של התבלין מזכירים לחלק מהאנשים טעם שום או בצל מרוכז ויש המשוים את טעמו לזה של פטריות הכמהין השחורות. ההודים נוהגים להוסיף קומץ מהתבלין לתערובות תבלינים קלויות על מחבת שמתווספות לתבשילים שונים וכן משתמשים בו כתבלין לכבישה. הוא נחשב תבלין בטעם דומיננטי מאוד וקורט אחד ממנו יספיק על פי רוב לתיבול כל מנה, מעבר לכך הוא ישתלט על כל תבשיל ובמינון גבוה, יכול להיות גם רעיל. אם אתם מאחסנים אספטידה בארון התבלינים הקפידו על איחסון בשקית אטומה לחלוטין אחרת ריחו ידבק בכל שאר התבלינים בארון. ניתן להשיג את התבלין בחנויות לממכר תיבול אסיאתי או במעדניות.
שמות נוספים : שרף, הינג,חלתית



מתכונים ומידע נוסף:
סמוסה
רוטב צ'טני בוטנים



חפש ערך במילון האוכל :
חיפוש במילון אוכל לפי הא"ב :
  א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת
מילון אוכל


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים

מתכונים למימונה