מתכונים לעוגות גבינה
עוגות גבינה הן גולת הכותרת של חג השבועות, אך גם אחד מהקינוחים הפופולרים בארץ משך רוב השנה.
יש עוגות גבינה אפויות בתנור, ויש עוגות גבינה קרות שכל מה שנדרש להכינן הוא לערבב או להמיס ולצנן במקרר או במקפיא.
יש עוגות עם גבינת טוב טעם פשוטה, ויש עם גבינות ריקוטה מסקרפונה, ושמנת מתוקה.
יש עוגות גבינה על בסיס ביצים ויש עם חומרים מקשים אחרים כמו אינסטנט פודינג, ג'לטין, קורנפלור, חלב ממותק או שוקולד, אך ברוב במקרים, עוגות גבינה כמעט לא מכילות קמח ולכן מתאימות גם לרגישים לגלוטן.
ברבים ממתכוני עוגות הגבינה, נמצא בסיס שעשוי מפירורים בתוספת חמאה – למשל פרורי ביסקוויטים, עוגיות, קרקרים או קדאיף. את הבסיס לעוגה אפשר לאפות קלות כקלתית בתנור, או פשוט לצנן במקרר ולשפוך מעל את בלילת הגבינה.
יש עוגות גבינה קרות עם ביסקוויטים שלמים, ויש עוגות מצופות קצפת ופרי, פירורי עוגיות או שוקולד - אין גבול לאפשרויות.
טיפים לאפיית עוגות גבינה:
• הדרך הטובה ביותר לאפות עוגת גבינה היא בתוך "בן מרי" תבנית גדולה יותר עם מים שבתוכה מונחת תבנית העוגה. בצורה זו העוגה שומרת על לחות ונאפית באופן שווה.
• במידה ואופים את העוגה בתנור ללא "בן מרי", אפשר גם להוסיף כלי עם מים על תחתית התנור.
• חשוב מאוד לבדוק עוגות גבינה כל כמה דקות לקראת סיום האפייה כי הן יכולות להישרף או לצנוח.
• למרות שיש רבים שגורסים שאין לפתוח את התנור במהלך אפית עוגת גבינה, אם לא רוצים שהיא תצנח, התנורים כיום שומרים על החום ואין כמעט סכנה לפתוח את התנור בתנאי שחלפו לפחות 30 דקות והעוגה הספיקה להתייצב.
• ככל שכמות הנוזלים בגבינה גבוהה יותר, כך יקח יותר זמן לאפות אותה.
• לא מומלץ לאפות עוגת גבינה בתנור טורבו כי האויר החם יכול למנוע התקרשות והזהבה של הקרום על פני העוגה.
• במידה ומכינים תחתית עוגה מפירורי עוגיות וחמאה ללא אפייה, מומלץ לצנן אותוה במקרר לפחות 15 דקות לפני שמוסיפים את הבלילה.
• כמו בכל עוגה, אך כאן במיוחד חשוב לשמור על כמות מדוייקת של חומרים כדי שהעוגה לא תיסדק, תקבל "בטן" או תצנח לחלוטין.
• יש לצנן עוגת גבינה משך מספר שעות מחוץ לתנור לפני שמכניסים אותה לבמקרר למשך לילה או למשך מינימום 4-5 שעות לפני ההגשה.
הנה כמה מתכונים מצויינים לעוגות גבינה.
•
עוד באתר:
•
מתכונים לשבועות
•
מאכלים לשבועות
|