מתכון לסטייק
טיפים להכנת סטייק מושלם
עבור חובבי הבשר, סטייק עשוי היטב הוא גן עדן בצלחת ורבים יעדיפו את הבשר שלהם צלוי בצורה זו על פני כל צורת הכנה אחרת.
מתכונים לסטייק קיימים ברוב המטבחים אך עקרונות הצלייה, דומים בכולם.
הנתחים המתאימים ביותר לצלייה הם סטייק אנטריקוט עם או בלי עצם הצלע - נתח משוייש ושמן בעל טעם בשרי דומיננטי;
סטייק סינטה או סירלוין שהוא נתח רזה יותר ומעט סיבי המתאים מאוד למחבת לגריל או לצלייה כגוש בתנור, וסטייק פילה הנחשב לנתח פרימיום, רך ללעיסה שטעמיו מעודנים יותר. בגלל הטעמים העדינים של נתח הפילה,(יש יאמרו עדינים מידי), מתכון סטייק פילה יכלול על פי רוב רוטב נלווה שיעצים את טעמי הבשר והמלצה לצלותו בנתחים עבים, לדרגת מדיום רייר ולהשלים את ההגשה עם הרוטב המתאים.
נתח נוסף שמקובל לצלות כסטייק הוא הטיבון סטייק או הפורטרהאוס סטייק שמורכב מסינטה ופילה מחוברים יחד עם עצם ומשלב חגיגה של טעמים. קיימים גם נתחים אחרים המתאימים להכנה כסטייק, כמו נתח קצבים או סטייק אונגלה , פלנק סטייק או שייטל - כנף העוקץ. הנתחים הללו דורשים מעט יותר מיומנות להכנה אך המאמץ משתלם.
איך מכינים סטייק:
• בחרו נתח סטייק שיושן היטב לפני הצלייה. היישון מרכך את הסטייק וכשתתחבו לתוכו את האצבע, תישאר גומה קטנה והבשר לא יחזור מיד לצורה המקורית.
• אל תשכחו להוציא את הבשר מהמקרר לפחות שעתיים שלוש לפני הצלייה כדי לצמצם את הפרשי הטמפרטורות וכדי שהבשר הקר לא יקבל כוויה מהמחבת או הגריל החם.
• לא מומלץ לחתוך את הסטייק בזמן הצלייה כדי לראות אם הוא מוכן כי כך תבריחו את הנוזלים מהנתח. זמן ההכנה תלוי בסוג הבשר, במשקל ובעובי הנתח. עם הזמן ועם מתכון סטייק מוצלח תוכלו להבחין לבד מתי הסטייק מוכן לטעמכם על סמך נגיעה בבשר.
• יש לחמם את המחבת או הגריל לדרגת חימום בינונית גבוהה לפני שמתחילים את הצלייה, ובמידה ומדובר במחבת או מחבת פסים לחמם גם את השמן לדרגת רתיחה.
• אחרי שהנחתם את הסטייק על המחבת או הגריל, הניחו לו ואל תגעו בו יותר עד שיגיע הזמן להפוך צד- אלא אם אתם רוצים סטייק עם רשת שתי וערב שתדרוש מכם להפוך את הסטייק פעם אחת בזמן הצלייה, נגד כיוון הצלייה הראשוני.
• סטייק עם עצם יש לצלות עוד דקה עד שתי דקות נוספות מכל צד או בהתאם להוראות המתכון לסטייק.
• לאחר שהפכתם את הסטייק לצד השני, הוא יצלה מהר יותר ולכן ניתן להוריד מעט את האש בעיקר עם מדובר בנתח עבה.
• שיטה נוספת להכנת סטייקים עבים במיוחד היא לחרוך את הסטייק על אש גבוהה משני הצדדים ואז להכניסו מכוסה בנייר כסף לא מהודק לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לעוד מספר דקות.
• ניתן לתבל את הסטייק במלח ופלפל או בתבלינים לסטייק לפני הצלייה או להגישו עם רוטב בצד.
• כשסיימתם את ההכנה, רצוי להוציא את הסטייק לצלחת מעט חמה ולכסות אותו עם נייר כסף (בלי להדק בצדדים) לעוד 5 דקות לפני ההגשה, כדי שהסטייק יסיים את הצלייה בצלחת.
• אם אתם צולים את הסטייק על מחבת, תוכלו להשתמש במיצים שהוא מגיר כדי להכין רוטב משובח. הנה כמה מתכונים לסטייק שיסבירו לכם בדיוק כיצד.
|