|
|
אורז עם תרד וחומוס |
מרכיבים :
|
1 ו-1/2 כוס חומס גרגרים מבושל
1 ו-1/2 כוסות אורז חום שהושרה מים משך שעתיים לפחות.
1/2 קופסה עלי תרד טריים
1 בצל בינוני קצוץ
1 כפית כמון
3 שמן קנולה
מלח ופלפל
פטרוזיליה קצוצה לקישוט
|
|
אופן הכנה :
|
• מחממים סיר עם שמן קנולה ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה.
•
חותכים את הגבעולים של עלי התרד ומשליכים אותם.
•
חותכים את עלי התרד לחתיכות גדולות ומוסיפים לסיר עם הבצל.
•
מקפיצים מעט את העלים עד שהם רכים ומוסיפים את החומוס המוכן.
•
מסננים את האורז מהמים ומוסיפים גם אותו לסיר.
•
מקפיצים את האורז עם הירקות כמה דקות ומוסיפים 2 וחצי כוסות מים.
•
מוסיפים כמון, מלח פלפל ומביאים לרתיחה.
•
מורידים את האש ללהבה הקטנה ביותר, מכסים את הסיר עם מכסה ומבשלים כ- 40 דקות.
•
כשהאורז מוכן, מעבירים לצלחת הגשה, בוזקים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|