חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
עוגיות רחת לוקום וממרח תמרים
3 ו- 1/2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 חבילה ( 10 גר') סוכר וניל
100 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן
למילוי: עיסת תמרים מוכנה ללא חרצנים
200 גר' רחת לקום
לקישוט: אבקת סוכר וקינמון
• מכניסים למעבד המזון את הקמח, אבקת אפייה, סוכר וניל ומרגרינה, ומעבדים בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת במרקם פירורים.
• מוסיפים לאט את השמן ואת המים ומעבדים עד שנוצר גוש בצק.
• ממשיכים לעבד את כדור הבצק עם היד, עד שהוא גמיש ומוצק.
• מכסים את הבצק עם בד ומניחים לו לנוח חצי שעה במקרר.
• למלית:חותכים את רחת הלוקום לרצועות דקות באורך 3 סנטימטר בערך.
• מעצבים את עיסת התמרים עם הידיים לגליל ארוך דמוי סיגר (בערך 25 סנטימטר).
• כשהבצק קר, מוציאים אותו מהמקרר ומעבדים עם מערוך על משטח עבודה מקומח.
• חותכים את הבצק למלבן באורך 25 סנטימטר ורוחב 5-6 סנטימטר.
• מניחים גליל תמרים אחד לאורך הבצק בצד הקרוב לקצה ומשאירים שוליים של סנטימטר וחצי.
• מגלגלים לרולדה הדוקה ומהדקים לסגירה.
• אפשר לחילופין פשוט למרוח את הבצק כולו במחית התמרים.
• באותה צורה מניחים את רצועות הרחת לקום לאורך מלבן הבצק וסוגרים לרולדה דקה.
• חותכים את הרולדה ישר או באלכסון לעוגיות באורך 4 סנטימטר.
• מסדרים את העוגיות במרווחים נאים על תבנית מצופה בנייר אפייה.
• אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מוכנות (העוגיות צריכות להישאר בצבע זהוב בהיר).
• כשהעוגיות מוכנות, מצננים אותן בתבנית משך 10 דקות ומעבירים אותן לרשת לצינון מלא.
• לאחר הצינון בוזקים על העוגיות אבקת סוכר, ואם רוצים קצת קינמון.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים