|
|
רוטב ויניגרט רימונים |
מרכיבים :
|
1/2 כוס מיץ רימונים
1 כף חרדל דיז'ון
מלח ופלפל
1 כף מיץ לימון
2 כפות שמן זית בתולי
1/4 כוס שמן זית רגיל
1 שן שום כתושה דק
|
|
אופן הכנה :
|
• מחממים את מיץ הרימונים בסיר על אש בינונית, ומצמצמים לחצי מהכמות תוך ערבוב.
•
ניתן להשתמש גם ב1/2 כוס מים עם כף רכז רימונים סמיך.
•
מוסיפים לרוטב את החרדל, בצל השאלוט, שום כתוש ומיץ לימון ומערבבים היטב.
•
מוסיפים מלח ופלפל לפי טעם.
•
מזלפים פנימה את שמן הזית הרגיל והבתולי באיטיות תוך טריפה ידנית מהירה, או טריפה בבלנדר, עד שהרוטב מבהיר ומסמיך.
•
משתמשים ברוטב ויניגרט הרימונים כרוטב לסלטים, וגם לצד תבשילי עוף צלוי דגים או סלט.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|