|
|
עוגת דבש צרפתית |
מרכיבים :
|
2 ו-1/2 כוסות קמח
1 ו-1/4 כוסות סוכר
4 ביצים טרופות
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
2 ו-1/2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
1 כוס דבש
1/2 כוס שמן זית או שמן חמניות
1 כפית אבקת קינמון
1/4 כפית אבקת ג'ינג'ר
|
1/4 כפית זרעי כוסברה טחונים לאבקה
•
1/4 כפית פלפל אנגלי טחון (אולספייס).
•
3 כפות חלב או חלב סויה
|
אופן הכנה :
|
• מחממים תנור ל- 180 מעלות.
•
משמנים תבנית עגולה ומקמחים אותה.
•
מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, ואבקת הסודה ומערבבים היטב.
•
מוסיפים את הקינמון, הג'ינג'ר, אבקת פלפל אנגלי וזרעי כוסברה טחונים ומערבבים היטב.
•
מוסיפים ביצים טרופות, כוס דבש וחצי כוס שמן ומערבבים היטב.
•
מוסיפים 3-5 כפות חלב וממשיכים לערבב היטב.
•
שופכים את התערובת לתוך התבנית המקומחת ואופים משך 40-50 דקות.
•
כשמכניסים קיסם למרכז העוגה והוא יוצא נקי, העוגה מוכנה.
•
מצננים, פורסים ומגישים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|