|
|
קינואה קצ'טורי |
מרכיבים :
|
1 כוס עדשים כתומות למרק
5 כוסות ציר ירק או מרק ירק
8 שיני שום קצוץ
1/2 כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
1 בצל לבן קצוץ דק
1 כוס עלי תרד טריים
1 כוס פרחי ברוקלי חתוכים מבושלים (או קפואים)
1/4 כוס עלי תיבול קצוצים לבחירתכם - פטרוזיליה, בזיליקום, וכו'
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
|
3 כפות רוטב סויה
•
כמה טיפות שמן צ'ילי (לא חובה).
•
מלח ופלפל
|
אופן הכנה :
|
• מחממים סיר גדול עם 5 כוסות מים על אש בינונית גבוהה.
•
מערבבים כוס קינואה וכוס עדשים כתומות יחד ושוטפים אותן היטב במסננת תחת מים זורמים.
•
מכניסים את הקינואה והעדשים למים, מוסיפים 8 שיני שום קצוצות, בצל קצוץ, וכרוב קצוץ.
•
מערבבים הכל יחד ומביאים לרתיחה.
•
מורידים לאש נמוכה, מכסים עם המכסה ומבשלים 20 דקות.
•
שלא כמו באורז, מידי פעם פותחים את המכסה ומערבבים, ואם התבשיל יבש מוסיפים מים.
•
כשהקינואה מוכנה (המרקם צריך להיות קצת נוזלי), מוסיפים
פנימה את התרד והברוקולי ומערבבים היטב.
•
מוסיפים 1/4 כוס עשבי תיבול טריים.
•
מוסיפים מלח, ופלפל לפי טעם, ו-3 כפות רוטב סויה.
•
מגרדים מעל מעט ג'ינג'ר טרי, ואם רוצים בוזקים כמה טיפות שמן צ'ילי מעל (לא חובה).
•
מערבבים ומגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|