|
|
דג פארידה ברוטב חמאה ויין |
מרכיבים :
|
1/2 כוס חומץ תפוחים
כפית וחצי פלפל שחור גרוס
1 עלה דפנה
1 ו-1/2 כוסות יין לבן יבש
250 מ"ל שמנת מתוקה
100 גר' חמאה
3 כפיות חרדל דיז'ון
שמן זית
מלח ופלפל
|
בצל ירוק קצוץ
•
1 קילו נתחי פילה פארידה או כל דג אחר
|
אופן הכנה :
|
• מחממים סיר על חום בינוני גבוה, מוסיפים כף בצל שאלוט קצוץ, חצי כוס חומץ תפוחים (חומץ סיידר) ומביאים לביעבוע.
•
מוסיפים כפית וחצי פלפל שחור גרוס עבה, עלה דפנה וכוס וחצי יין לבן.
•
מאדים את הרוטב עד שמצטמצם לחצי כוס נוזלים.
•
מוסיפים שמנת מתוקה, מערבבים ומעדים על אש בינונית עד שהרוטב מצטמצם בחצי.
•
מסננים את הרוטב במסננת דקה, ומחזירים את הנוזלים לסיר.
•
מורידים לאש נמוכה ומערבבים פנימה 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות ו-3 כפיות חרדל דיז'ון.
•
מערבבים היטב ומכבים את האש.
•
מושחים את הדגים בשמן זית ובוזקים עליהם מלח ופלפל.
•
צולים את נתחי הפארידה על גריל חם או על מחבת טפלון, כ- 2 דקות מכל צד.
•
מוציאים את הדגים מהאש ומניחים על צלחת ההגשה.
•
מפזרים את הרוטב על נתחי הדגים ובוזקים מעל בצל ירוק קצוץ.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|