|
|
עוף מוקפץ עם אורז |
מרכיבים :
|
1 כפית שום קצוץ דק
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1/2 כוס בצל חתוך לקוביות
1/4 כוס סלרי חתוך לרצועות
1/4 כוס אפונה ירוקה חתוכה לרצועות באורך 2 סנטימטר
1/4 כוס גזר חתוך לקוביות
2 ביצים טרופות
1/2 כפית רוטב צ'ילי חריף (לא חובה)
1 כף שמן
1 כוס חזה עוף נקי חתוך לקוביות
|
3 כפות רוטב סויה
•
1 כף חומץ
•
מלח ופלפל לפי טעם
•
כפית קורנפלור
•
3 כוסות אורז מבושל
•
בצל ירוק קצוץ לקישוט
|
אופן הכנה :
|
• שמים את קוביות העוף בקערה, מוסיפים להם מלח, פלפל וכפית קורנפלור ומערבבים.
•
מוסיפים לעוף ביצה טרופה, מערבבים ומניחים בצד.
•
מחממים מחבת או ווק עם כף שמן לחום גבוה.
•
מקפיצים את העוף עד שמלבין מכל צדדיו.
•
מוציאים את העוף עם הנוזלים לצלחת.
•
משאירים מעט שמן במחבת, מחממים אותו מוסיפים שום וג'ינג'ר.
•
מערבבים ומוסיפים בצל קצוץ.
•
מקפיצים את הבצל כשתי דקות עד שמתרכך.
•
מוסיפים למחבת עוד ביצה טרופה ומערבבים יחד עם הבצל עד שהביצה מוכנה ומקושקשת.
•
מוסיפים לביצה המקושקשת מלח ופלפל לפי טעם, ומוסיפים למחבת את הגזר, הסלרי והאפונה.
•
מקפיצים את הירקות כשלוש עד 5 דקות ומוסיפים חומץ ורוטב סויה.
•
מחזירים את העוף עם הנוזלים למחבת, ומוסיפים את האורז המבושל.
•
מקפיצים את כל המרכיבים יחד.
•
טועמים את המנה, מתקנים טעם ומגישים חם.
•
אם רוצים טעם חריף אפשר להוסיף מעט רוטב צ'ילי שום אסיאתי חריף.
•
בוזקים מעל הכל בצל ירוק קצוץ.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|