|
|
עוגת תמרים ואגוזים (ללא ביצים) |
מרכיבים :
|
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
180 גר' קמח (כוס ורבע)
125 גר' חמאה או מרגרינה
395 גר' חלב ממותק
1 כפית אבקת אפייה
1 וחצי כפיות אבקת סודה לשתייה
|
|
אופן הכנה :
|
• מגלענים את התמרים, חוצים אותם לחצי ומשרים במים (עד כיסוי) משך חצי שעה על מנת לרכך אותם.
•
מנפים לתוך קערה גדולה, את הקמח עם אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה.
•
טוחנים את התמרים בבלנדר יחד עם כמה 4-5 כפות מהנוזלים בהם הושרו.
•
מוסיפים את עיסת התמרים לקמח.
•
מרככים את החמאה במיקרו ומוסיפים גם אותה לקערה.
•
מוסיפים גם את החלב הממותק ומערבבים את כל החומרים היטב.
•
מוסיפים גם את האגוזים ומערבבים שוב.
•
מצפים תבנית עגולה עם תרסיס שמן ושופכים פנימה את הבלילה.
•
מנערים את התבנית כדי ליצב את פני השטח של העוגה.
•
אופים במרכז התנור שחומם מראש ל-180 מעלות משך 40 דקות.
•
העוגה מוכנה כאשר קיסם שנכניס לתוכה, יצא נקי.
•
כשהעוגה מוכנה, ממתינים 5 דקות לפני שמשחררים אותה מהתבנית והופכים אותה על צלחת הגשה.
•
אפשר לאכול חם או לצנן.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|