|
|
לחם ג'בטה קל להכנה |
מרכיבים :
|
4 כוסות קמח (אפשר להחליף חצי כוס בקמח מלא)
1/4 כפית שמרים יבשים
2 כוסות מים
1 ו-1/2 כפיות מלח
1/2 כוס קמח תירס (למניעת הדבקות)
|
|
אופן הכנה :
|
• מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, המלח והמים.
•
לשים היטב, עד שמתקבל מרקם בצקי דביק.
•
מכסים את הקערה בבד או נייר כסף, ומשאירים בטמפרטורת החדר משך 18 שעות. (כן- שמונה עשרה שעות!).
•
לאחר 18 שעות, משמנים תבנית רחבה עם מעט שמן, ומפזרים עליה מעט קמח תירס עבה (רק כדי למנוע הדבקות - ניתן להחליף בקמח).
•
לעיצוב הג'בטה: מאחר ומדובר בבצק דביק מאוד, מרטיבים את משטח העבודה עם מעט מים ופורסים עליו ניילון נצמד. המים ימנעו מהניילון לזוז.
•
בוזקים על הניילון קמח ושופכים עליו את הבצק.
•
מעצבים את הבצק עם היד לצורה ארוכה של לחם.
•
בוזקים מעל עוד קמח, ובעזרת הניילון, מעבירים את הלחם לתבנית והופכים אותו (על מנת לשמור על צורתו).
•
בוזקים מעל עוד קמח, מכסים את התבנית בבד, ומניחים ללחם לתפוח עוד שעתיים בטמפרטורת החדר.
•
אופים את הג'בטה בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות משך 35 עד 45 דקות.
•
מוציאים ומגישים טרי.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|