|
|
עוגיות סקון - רקיקים אנגלים ל"שעת התה" |
מרכיבים :
|
5 כוסות קמח תופח
300 מ"ל שמנת מתוקה
300 מ"ל ספרייט (או מיץ לימון מוגז/מי סודה בטעמים)
|
|
אופן הכנה :
|
• מסננים את הקמח לתוך קערה.
•
מוסיפים את הספרייט ואת השמנת המתוקה ומערבבים היטב עד קבלת בצק צמיג.
•
מעבדים את הבצק היטב על משטח ההכנה, ומוסיפים קמח כדי שלא ידבק.
•
מעבדים את הבצק עם מערוך לעלה שטוח ועבה (כסנטימטר עד סנטימטר וחצי עובי).
•
יוצרים עיגולי בצק בעזרת כוס, ומסדרים את המאפים על גבי תבנית מצופה בנייר אפייה.
•
יש להקפיד על מרווחים בין עיגולי הבצק כדי למנוע הדבקה כשהמאפים תופחים בתנור.
•
ניתן לבחור כוס גדולה כדי לקבל סקונס בגודל לחמניה, או כוס קטנה כדי לקבל סקונד קטנים דמויי עוגיות או מאפינס.
•
אופים את המאפים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות משך 25-30 דקות או עד הזהבה.
•
מגישים את הסקונס (חמים או קרים) עם חמאה וריבה.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|