חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
כיסוני תפוחים בבצק עלים
1 חבילת בצק עלים
2 תפוח עץ גרנד סמית או 2 כוסות שימורי תפוחים פרוסים
1 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
3 כפות סוכר
1/2 כוס חלב או מים
אבקת סוכר לקישוט
כדור גלידה להגשה (לא חובה)
• מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לחצי.
• מוציאים את הליבה, וחותכים כל חצי תפוח לפרוסות דקות.
• שמים את התפוחים בסיר קטן על האש עם 3 כפות סוכר, קינמון ואגוז מוסקט.
• מאדים את התפוחים עם מכסה סגור משך כ-20-30 דקות וכל כמה דקות פותחים את המכסה ומערבבים.
• כשהתפוחים רכים, מוציאים אותם לכלי בצד ומצננים כחצי שעה.
• אם משתמשים בשימורים, שמים את שימורי התפוחים בקערה ומוסיפים להם אגוז מוסקט וקינמון.
• שמים עלה בצק עלים על משטח העבודה, חותכים אותו לחצי, כך שמתקבלים שני מלבנים ארוכים.
• שמים בקצה של כל עלה כמה כפות מהתפוחים הפרוסים.
• מרטיבים את האצבע בחלב ומעבירים אותה לאורך כל קצוות מלבן הבצק.
• מכסים את התפחים עם החצי השני של הבצק, כך שנוצרים שני ריבועי בצק ממולאים גדולים.
• מהדקים את קצוות הבצק היטב, ואם יש צורך, חותכים את הקצוות כדי לקבל מראה אחיד ויפה.
• שמים את שני ריבועי הבצק על גבי תבנית מצופה בנייר אפייה.
• מברישים את הריבועים במברשת עם חלב (אפשר להחליף בחלמון ביצה).
• אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות משך 15 עד 20 דקות.
• מוציאים את מאפי התפוחים מהתנור ומצננים כ-10 דקות.
• מפזרים מעל אבקת סוכר.
• מגישים את המאפים חמים עם כדור גלידה בצד.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים