חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
סלט ברוקולי עם שום לימון וצ'ילי
675 גר' ברוקלי
3 שיני שום כתושות
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות חומץ אורז
1/2 כפית חרדל דיז'ון
1/3 כוס שמן זית
שבבי צ'ילי לפי טעם
מלח ופלפל
•חותכים את הברוקלי לפרחים וגבעולים, וחותכים כל פרח וכל גבעול לארבע.
• מרתיחים סיר עם מים וקורט מלח, ומכניסים לתוכו את הברוקולי למשך 5-6 דקות.
• הברוקולי צריך להיות מעט קשה.
• מוציאים את הברוקולי מהמים הרותחים למסננת ומשם מיד למים קרים.
• לאחר מספר דקות, מעבירים את הברוקולי למסננת לייבוש.
• מניחים את פרחי הברוקולי עם הראש כלפי מטה על מנת שהנוזלים יתנקזו, לפחות חצי שעה.
• מכינים בקערה 3 שיני שום טרי כתוש, 2 כפות מיץ לימון ועוד שתי כפות חומץ אורז.
• מוסיפים חרדל שמן זית, מלח ופלפל, וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת בהירה (אפשר גם להכניס לשייקר ולערבב היטב).
• שופכים את הרוטב על הברוקלי ומערבבים היטב.
• מניחים ל-5 דקות ומערבבים שוב.
• ניתן להגיש מיד או לשים במקרר למשך שעה (מעבר לכך לא מומלץ).
• מגישים קר ובוזקים מעל שבבי צ'ילי.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים