|
|
עוגיות ריבה קלאסיות |
מרכיבים :
|
1 כוס אבקת סוכר
200 גר' חמאה רכה (או מרגרינה)
2 ו-1/4 כוסות קמח
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס ריבת תות
|
|
אופן הכנה :
|
• שמים את החמאה או המרגרינה בקערה, מוסיפים כוס אבקת סוכר ובוחשים היטב.
•
מוסיפים ביצה ותמצית וניל וממשיכים לבחוש.
•
מוסיפים את הקמח לסירוגין וממשיכים לערבב היטב עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
•
יוצרים 20 עיגולים קטנים מהבצק, ומסדרים אותם על תבנית עם נייר אפייה.
•
יש להקפיד על מרווחים של 2 סנטימטר בין העוגיות.
•
יוצרים בעזרת האצבע, בור קטן במרכז כל כדור בצק, וממלאים אותו בחצי כפית ריבה.
•
אפשר לדחוף במרכז גם שקד או אגוז מלך.
•
אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך 20 עד 25 דקות או עד השחמה.
•
מצננים לפחות 20 דקות לפני הגשה, על מנת שהריבה תתקשה.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|