חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
שטורדל דובדבנים וריקוטה
צנצנת דובדבנים חמוצים (680 גר')
500 גר' גבינת ריקוטה
1 ביצה
3 חלמוני ביצה
150 גר' סוכר
1 כף תמצית וניל
1 כפית גרדת קליפת לימון
חבילת בצק פילו (עלים גדולים)
100 גר' חמאה מומסת
1/2 כוס פירורי פנקו או פירורי לחם
1 כף סוכר
• 2 כפות ריבה לבחירתכם
• מסננים את הדובדבנים החמוצים מהנוזל שלהם ושומרים את הנוזל בצד.
• מערבבים את גבינת הריקוטה עם ביצה ועוד שלושה חלמונים, 150 גר' סוכר, כף תמצית וניל וכף גרדת קליפת לימון.
• לוקחים עלה פילו גדול ומורחים אותו בחמאה מומסת.
• מניחים עוד עלה על מחצית מהעלה הקודם (כדי להגדיל את השטח) ומורחים גם אותו.
• ממשיכים באותה פעולה עם כל העלים בקופסה, עד שמקבלים משטח רחב של עלה על גבי עלה, מצופים בחמאה.
• מורחים את גבינת הריקוטה בשכבה אחידה על גבי העלים (משאירים את הקצוות ריקים, כדי שניתן יהיה לגלגל את השטרודל בהמשך)
• מפזרים מעל את הדובדבים החמוצים (ניתן גם להוסיף כמה דובדבנים מסוכרים להפתעה נעימה...)
• מפזרים מעל הכל את פירורי הלחם על מנת שיספגו את הנוזלים בזמן האפייה, ומגלגלים את הבצק והמילוי, לגלילה ארוכה של שטרודל.
• חורצים על השטרודל כמה פסים אלכסוניים עם הסכין, מורחים אותו מלמעלה בחמאה מומסת, ובוזקים כף סוכר.
• אופים את השטרודל בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות משך 55 דקות.
• מכינים רוטב ממיץ הדובדבנים ועוד 2 כפות ריבה לבחירתכם.
• מצמצים יחד את מיץ הדובדבנים והריבה על אש קטנה, עד שנותר שליש מהרוטב.
• מצננים את הרוטב במקרר ומגישים אותו יחד עם השטודל.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים