|
|
סמן - חמאה מרוקאית |
מרכיבים :
|
500 גר' חמאה רכה -לא מומסת
30 גר' אורגנו יבש
2 כפות מלח
50 מ"ל מים
|
|
אופן הכנה :
|
• שופכים את המים לסיר ומביאים לרתיחה.
•
מוסיפים את האורגנו ומבשלים 5 דקות עם מכסה סגור.
•
מסננים את האורגנו מהמים, ומצננים אותם לדרגה פושרת.
•
מורחים את החמאה בשכבה עבה ושווה, על תחתית של תבנית רחבה.
•
מפזרים מעליה שתי כפות מלח.
•
שופכים על החמאה המומלחת את מי האורגנו, ומערבבים כך שהמים יחדרו לחמאה אך לא ימיסו אותה.
•
מערבבים טוב כמה דקות.
•
מנקזים את שאריות הנוזל מהתבנית, עד שנותרת חמאה רכה ולחה.
•
שומרים את החמאה (או הסמן) בכלי סגור במקרר עד השימוש.
•
הסמן מחזיק במקרר משך יותר משנה.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|