חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
מופלטה מרוקאית
1 קילו קמח
1 כפית גדושה מלח
2.5 עד 3 כוסות מים
1 כוס שמן
להגשה: חמאה, דבש, סירופ מתוק
עוד להגשה: קצפת, גלידה ותותים
• מערבבים בקערה את הקמח והמלח.
• מוסיפים את המים בהדרגה ולשים כמה דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אך לא דביק.
• חותכים מהבצק כדורים בגודל ביצה.
• שמים את השמן בקערה וטובלים בו את כדורי הבצק.
• מניחים לכדורים לנוח בשמן לחצי שעה בטמפרטורת החדר.
• מחממים מחבת על אש בינונית נמוכה.
• משמנים היטב את משטח העבודה ומשטחים כל כדור בצק בידים לעיגול דקיק ואחיד בצורת מופלטה.
• מניחים את המופלטה הראשונה על המחבת (אין צורך בשמן -כי הבצק משומן).
• כשהמופלטה מזהיבה, הופכים אותה לצד השני, ומיד מניחים עליה מופלטה נוספת.
• ממתינים חצי דקה והופכים את שתי המופלטות יחד, כך המופלטה החדשה על המחבת כלפי מטה.
• מניחים על הערמה עוד מופלטה חדשה, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד מופלטה מעל.
• ממשיכים כך עד שמצטברת ערמה של 12-10 מופלטות.
• למעשה מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (מלבד הראשונה), אבל החום הפנימי של הערמה דואג להמשך הבישול.
• אחרי כ- 20 מופלטות, אפשר להתחיל להגיש לאורחים ולפנות לנגלה הבאה.
• הכמות תספיק לכ- 40 מופלטות.
• מגישים את המופלטות עם דבש, חמאה, סירופ פשוט או סירופ מייפל.
• לילדים אפשר להגיש את המופלטות עם ממרח שוקולד.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים