|
|
מופלטה מרוקאית |
מרכיבים :
|
1 קילו קמח
1 כפית גדושה מלח
2.5 עד 3 כוסות מים
1 כוס שמן
להגשה: חמאה, דבש, סירופ מתוק
עוד להגשה: קצפת, גלידה ותותים
|
|
אופן הכנה :
|
• מערבבים בקערה את הקמח והמלח.
•
מוסיפים את המים בהדרגה ולשים כמה דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אך לא דביק.
•
חותכים מהבצק כדורים בגודל ביצה.
•
שמים את השמן בקערה וטובלים בו את כדורי הבצק.
•
מניחים לכדורים לנוח בשמן לחצי שעה בטמפרטורת החדר.
•
מחממים מחבת על אש בינונית נמוכה.
•
משמנים היטב את משטח העבודה ומשטחים כל כדור בצק בידים לעיגול דקיק ואחיד בצורת מופלטה.
•
מניחים את המופלטה הראשונה על המחבת (אין צורך בשמן -כי הבצק משומן).
•
כשהמופלטה מזהיבה, הופכים אותה לצד השני, ומיד מניחים עליה מופלטה נוספת.
•
ממתינים חצי דקה והופכים את שתי המופלטות יחד, כך המופלטה החדשה על המחבת כלפי מטה.
•
מניחים על הערמה עוד מופלטה חדשה, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד מופלטה מעל.
•
ממשיכים כך עד שמצטברת ערמה של 12-10 מופלטות.
•
למעשה מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (מלבד הראשונה), אבל החום הפנימי של הערמה דואג להמשך הבישול.
•
אחרי כ- 20 מופלטות, אפשר להתחיל להגיש לאורחים ולפנות לנגלה הבאה.
•
הכמות תספיק לכ- 40 מופלטות.
•
מגישים את המופלטות עם דבש, חמאה, סירופ פשוט
או סירופ מייפל.
•
לילדים אפשר להגיש את המופלטות עם ממרח שוקולד.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|