|
|
פילה דג בתנור בסגנון מרוקאי |
מרכיבים :
|
2 פילה דג לבן
1 לימון חתוך לעיגולים
1 עגבניה גדולה חתוכה לעיגולים
1 בצל גדול חתוך לעיגולים
1 כף מיץ לימון
3 כפות שמן זית
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס כוסברה קצוצה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
|
1/2 כפית כמון
•
1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
•
2 שיני שום קצוצות
•
1 כפית עלי רוזמרין
|
אופן הכנה :
|
• מפזרים את עיגולי הבצל בצורה שווה על תחתית של תבנית פיירקס עמוקה.
•
מניחים עליהם נתח פילה אחד.
•
בוזקים מעל הדג אבקת ג'ינג'ר, אבקת כמון, 1/2 כפית מלח, ושום קצוץ.
•
מפזרים מעל הכל את הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצות.
•
מניחים את פילה הדג השני, על גבי הפילה שבתבנית בצורה שנתח אחד יכסה את הנתח השני.
•
מכסים את הדג הנקי במניפה של עיגולי עגבניות ועיגולי לימון אחד על השני.
•
בוזקים על כל התבנית, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל ואת עלי הרוזמרין.
•
שופכים על הכל 3 כפות שמן זית ומכסים את התבנית בנייר כסף.
•
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך 45 דקות.
•
מגישים חם מהתנור.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|