|
|
סלט קינואה נוסח מקסיקו |
מרכיבים :
|
2 כוסות מים
1 כוס שעועית לימה קפואה (אפשר להחליף בשעועית רגילה או אפונה)
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כף שמן זית
1 כוס כרוב סגול חתוך לרצועות
1 כוס גזר מגורד גס
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס עלי נענע קצוצים
1 כפית גרדת קליפת לימון
|
1/2 כפית מלח
•
1/2 כוס גבינת פטה מגורדת (לא חובה)
|
אופן הכנה :
|
• מרתיחים שתי כוסות מים בסיר ומוסיפים את הקינואה.
•
מערבבים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומורידים לאש נמוכה.
•
מבשלים 10 דקות.
•
מוסיפים את שעועית הלימה, מערבבים, סוגרים את המכסה ומאדים עוד 5 דקות על אש נמוכה, או עד שכל המים מתאדים בסיר.
•
כשהקינואה מוכנה, מעבירים אותה לקערה ומניחים לה להצטנן 5 דקות.
•
מערבבים בקערה את גרדת הלימון, 2 כפות מיץ לימון, שמן זית, כרוב סגול, גזר, פטרוזיליה ונענע.
•
מוסיפים מלח ומערבבים.
•
מערבבים את הקינואה עם הירקות, מערבבים ומניחים במקרר למשך שעתיים עד לילה.
•
לפני ההגשה ניתן להוסיף מעל גבינת פטה מגורדת (לא חובה).
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|