|
|
סושי אורז מלא וירקות |
מרכיבים :
|
1 כוס אורז מלא
1 כף מירין
1 כף חומץ אורז
ממרח וואסבי
חופן נבטים (מאש, עדשים)
בצל ירוק
רצועות פלפל אדום
רצועות גזר
עוד ירקות חתוכים לרצועות לפי טעמכם
|
|
אופן הכנה :
|
• מכניסים את כוס האורז לסיר עם 2 כוסות מים. • מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. • מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עד שהאורז רך (כ- 40 דקות) • מוסיפים לסיר כף מירין וכף חומץ אורז ומערבבים. • מניחים לאורז להצטנן. • פורסים על משטח העבודה, את מחצלת הגלגול. • מניחים את אצת הנורי על המחצלת. • מרטיבים מעט את הידים ופורסים שכבה מהאורז על העלה. • משאירים צד אחד מהשוליים ריק, לצורך הגלגול. • מורחים פס אחד של ממרח וואסבי על האורז (זהירות חריף!) • מוסיפים על פס הוואסבי חופן נבטי מאש, כמה גבעולי בצל ירוק, רצועות פלפל אדום וגזר. • ניתן להוסיף או להחליף במלפפון, אבוקדו ועוד. • מגלגלים את המחצלת עם האצה, ומדביקים את רול הסושי בקצה, עם מעט מים. • תותכים את הסושי לעיגולים ומגישים על מצע חסה ובלווית רוטב סויה. • בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|