|
|
|
פרגיות ברוטב חמוציות |
|
מרכיבים :
|
|
2 פרגיות קטנות
1 קופסת ג'ל חמוציות (מרקחת או קונפיטורה )
1/2 כוס יין לבן
1 כף מיץ לימון
4 ענפי רוזמרין
מלח ופלפל גרוס עבה
שמן צמחי
|
|
|
|
אופן הכנה :
|
• מחממים סיר קטן על אש בינונית, עם קופסת מרקחת החמוציות, 1/2 כוס יין לבן וכף מיץ לימון.
•
מערבבים כל העת עד שמרקם הג'ל נשבר והרוטב נעשה חלק וסמיך.
•
מנקים את הפרגיות ומיבשים אותן.
•
בוזקים בחלל הבטן של כל פרגית מלח ופלפל ומכניסים גבעול רוזמרין שלם.
•
סוגרים את רגלי הפרגיות עם קיסם או חוט.
•
מצפים תבנית עם מעט שמן ומניחים עליה את הפרגיות (עם הגב כלפי מעלה).
•
בעזרת מברשת, מצפים את הפרגיות מכל הצדדים ברוטב החמוציות.
•
בוזקים מעל מלח ופלפל גרוס עבה, ומכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות.
•
כל 5-10 דקות, פותחים את התנור ומורחים עם המברשת, עוד שכבה מהרוטב על הפרגיות.
•
ריבוי השכבות יצור ציפוי מבריק ויפיפה על העור, וימנע מהפרגיות להתייבש.
•
כשהפרגיות מוכנות, מחזירים את שארית הרוטב לסיר על אש בינונית, ומצמצמים עד שהרוטב מגיע לרמת הסמיכות הרצויה לכם.
•
מגישים את הפרגיות עם כף מהרוטב מעל, ועם עיטור של גבעול רוזמרין טרי.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|