|
|
מרק עוף עם קניידלך (כופתאות) |
מרכיבים :
|
2 גבעולי סלרי חתוכים לעיגולים
2 גזרים חתוכים לעיגולים
1 שורש לפת גדול חתוך לקוביות
1 גבעול כרישה עבה, חתוך לעיגולים (ללא העלים)
3 כפות שמן צמחי
2 ליטר ציר עוף או מרק
1/2 כוס קמח מצה
4 ביצים
1/4 כוס שמן צמחי
|
מלח ופלפל
•
2 כוסות עוף מבושל ללא עור, חתוך לחתיכות קטנות
|
אופן הכנה :
|
• מחממים סיר גדול עם 3 כפות שמן על אש בינונית.
•
כשהשמן חם, מוסיפים את הירקות ומערבבים.
•
סוגרים את הסיר עם מכסה ומאדים משך 10 דקות.
•
מדי פעם פותחים את הסיר ומערבבים כדי למנוע הדבקות של הירקות לתחתית.
•
אחרי 10 דקות מוסיפים ציר עוף או מרק (בכמות כפולה מכמות הירקות).
•
בנתיים מכינים את הכופתאות.
•
מערבבים 1/2 כוס קמח מצה עם 4 ביצים, 1/4 כוס שמן, ומלח ופלפל לפי הטעם.
•
כשהתערובת מוכנה, מצננים ומקשים אותה משך 20 דקות במקרר.
•
אחרי 20 דקות, מוציאים את הבלילה מהמקרר ויוצרים כדורים בגודל הרצוי.
•
ניתן לגלגל ביד או בעזרת סקופ גלידה. (קחו בחשבון שהכדורים גדלים פי שניים במים).
•
כדי ליצור כדורים יפים, מרטיבים את הידיים במים, מהדקים ומגלגלים לעיגול חלק.
•
מרתיחים סיר גדול עם מים וכפית מלח, וכאשר המים רותחים, מכניסים פנימה את הכופתאות.
•
מכסים את הסיר ומבשלים עם מכסה חצי סגור על אש בינונית נמוכה משך 20 עד 30 דקות, או עד שהכדורים מכפילים את גודלם וצפים כלפי מעלה.
•
מוסיפים למרק את חתיכות העוף המבושל ותיבול לטעמכם.
•
מניחים בכל צלחת אישית לסועד 2 כופתאות, ומוזגים מעל מהמרק.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|