חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
מוס שוקולד משובח
200 גר' שוקולד מריר משובח
30 גר' חמאה רכה ללא מלח
3 ביצים מופרדות
300 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת צמחית מוקצפת
קורט מלח
• ממיסים את השוקולד במיקרו או בבן מארי.
• למיקרו: מניחים את השוקולד על צלחת ושמים משך 20 שניות במיקרו.
• מוציאים ומערבבים מעט ומחזירים לעוד 20 שניות וכך עד שהשוקולד נמס כולו ונוזלי.
• יש להקפיד שאף טיפה של מים לא תגיע לשוקולד.
• מוסיפים לשוקולד הנוזלי את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
• מפרידים שלוש ביצים.
• מוסיפים חלמון אחד לשוקולד ומערבבים.
• מוסיפים עוד חלמון ומערבבים היטב לפני שמוסיפים את החלמון האחרון.
• חשוב להקפיד שהשוקולד יצטנן מעט קודם על מנת שהביצים לא יתבשלו.
• בקערה נפרדת מקציפים את 3 החלבונים לקצף קשה עם קורט מלח.
• מקציפים גם את השמנת המתוקה לדרגת קצפת סמיכה.
• מקפלים את קצף הביצים בעדינות לתוך הקצפת.
• כשהקצף מעורבב היטב עם השמנת, מתחילים להוסיף כף אחר כף מרוטב השוקולד, ומקפלים כל כף בעדינות פנימה, על מנת שלא לשבור את הקצפת.
• כשכל השוקולד מעורבב היטב, שופכים את המוס לכוסות הגשה, ומכניסים למקפיא למשך שעתיים מינימום.
• לפני ההגשה מוציאים למשך 5 דקות על מנת שהמוס יפשיר.
• ניתן לקשט בפירות או אגוזים.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים