|
|
צלי בקר ביין אדום |
מרכיבים :
|
3 כפות שמן זית משובח
כ- 2.5 קילו בשר צלי כתף או פילה מדומה
מלח ופלפל גרוס עבה
2 כפות קמח
2 כפות שום כתוש
3 תפוחי אדמה עם קליפה חתוכים לרבעים
2 גזרים חתוכים לרבעים
1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לחצאים
1 בצל לבן קצוץ
2.5 כוסות יין אדום משובח
|
1 כף בזיליקום יבש
•
1.5 כוסות מים
|
אופן הכנה :
|
• מצפים את נתח הבשר במלח ופלפל ומעסים אותו היטב.
•
מצפים את גוש הבשר בקמח משני הצדדים ומנערים את השאריות.
•
מחממים את שמן הזית במחבת על חום גבוה וצולים את הנתח מכל צדדיו כ- 4 דקות מכל צד, עד השחמה.
•
מוציאים את הנתח מהמחבת, מוסיפים עוד 3 כפות שמן זית, וכאשר השמן חם מוסיפים 2 כפות שום כתוש.
•
מוסיפים גם את הבצל הקצוץ והפטריות.
•
מערבבים ומוסיפים את הגזרים ותפוחי האדמה.
•
מוסיפים את הבזיליקום ו- 2 כוסות יין אדום ומערבבים היטב.
•
מחזירים את נתח הבשר לסיר.
•
מוסיפים כוס וחצי מים, ומוודאים שהבשר מכוסה.
•
מביאים לרתיחה, מורידים לאש נמוכה מאוד, מכסים את הסיר ומבשלים משך 3 שעות.
•
כל חצי שעה, מערבבים ובמידת הצורך מוסיפים נוזלים.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|