|
|
עוף עם 20 שיני שום |
מרכיבים :
|
20 שיני שום קלופות
1/4 כוס חומץ בן יין אדום
2/3 כוס שמן זית
1 כפית טימין יבש
1 כפית אורגנו יבש
1/2 כפית פתיתי צ'ילי
1 עוף גדול, חתוך ל-6
מלח ופלפל גרוס עבה
פטרוזיליה קצוצה לקישוט
|
|
אופן הכנה :
|
• שמים במעבד המזון את שמן הזית , 1/4 כוס חומץ בן יין אדום, 20 שיני שום קלופות, כפית טימין, כפית אורגנו, ו- 1/2 כפית פתיתי צ'ילי.
•
מכינים את חתיכות העוף מראש, וחורצים בהם חריצים עם סכין חדה על מנת שההרוטב יכנס פנימה.
•
מניחים את חתיכות העוף בקערה ומצפים אותן היטב עם הרוטב.
•
דוחסים את הרוטב בחתכים בעוף.
•
מצפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך הלילה.
•
למחרת, מצפים תבנית עם נייר כסף שעליו משוח מעט שמן זית, ומסדרים עליה את פרוסות העוף.
•
בוזקים על העוף מלח ופלפל בנדיבות.
•
אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות משך 45 דקות.
•
ניתן להגיש עם עיטור פטרוזיליה קצוצה, שתסתור את הטעם השומי ותשלים אותו.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|