|
|
פרגיות בדבש ושזיפים |
מרכיבים :
|
3 פרגיות שלמות במשקל קילו עד קילו 100 גר' כל אחת
2 בצלים גדולים קצוצים
2 כפות מרגרינה
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
1 מקל קינמון
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
450 גר שזיפים מיובשים שהושרו במים משך שעה
|
1/4 כוס דבש
•
1 כפית קינמון
•
זרעי שומשום קלויים לקישוט
|
אופן הכנה :
|
• מחממים סיר על חום בינוני וממיסים את המרגרינה (או חמאה).
•
מוסיפים את הבצל הקצוץ, 1/4 כפית כורכום, 1/4 כפית זעפרן, 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר, מקל קינמון, 1/4 כפית פלפל שחור וכפית מלח.
•
מוסיפים גם את הפרגיות ומערבבים היטב כך שהפרגיות יצופו בבצל ובתבלינים.
•
סוגרים את הסיר עם מכסה, ומבשלים 10 דקות.
•
מדי פעם יש לפתוח את המכסה ולערבב על מנת למנוע הדבקות.
•
לאחר 10 דקות, מוסיפים 1/2 כוס מים ומערבבים.
•
מכסים עם המכסה ומבשלים עד שהפרגיות מוכנות (בערך עוד 30 40 דקות).
•
במהלך הבישול, יש לפתוח את המכסה ולערבב מדי פעם.
•
כשהפרגיות מוכנות, מוציאים אותן מהסיר ומניחים בצד.
•
מכניסים לסיר הרוטב את השזיפים (מסוננים מהנוזל), 1/4 כוס דבש וכפית קינמון.
•
מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים 15 עד 20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
•
אחרי 20 דקות, טועמים ומתקנים טעם.
•
לפני ההגשה, מחזירים את הפרגיות לסיר על מנת לחמם אותן.
•
מסדרים את הפרגיות על צלחת ההגשה, ושופכים מעל את הרוטב עם השזיפים.
•
מקשטים עם גרעיני שומשום קלוי, ומגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|