|
|
גפילטע פיש מטוגן |
מרכיבים :
|
2 קילו דג לבן ללא עצם (לא חובה קרפיון - אלא אם טחון היטב)
2 כפיות מלח
2 כפות שמן קנולה
5 ביצים
2 בצלים סגולים בינונים
צרור פטרוזיליה
5 כפות מלאות של קמח מצה
1/2 כפית פלפל שחור
קמח מצה לאפייה
שמן קנולה לטיגון
|
|
אופן הכנה :
|
•חותכים את הבצלים לרבעים ומכניסים למעבד המזון יחד עם חצי כוס פטרוזילה.
•
מעבדים לעיסה חלקה ומעבירים לקערה.
•
בקערה נפרדת, טורפים את 5 הביצים היטב.
•
מוסיפים את הביצים הטרופות לקערה עם תערובת הבצל.
•
מוסיפים 2 כפות שמן קנולה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
•
מוסיפים 5 כפות קמח מצה לתערובת ומערבבים היטב.
•
מכניסים את הדגים למעבד המזון וטוחנים היטב.
•
מערבבים את הדג הטחון עם תערובת הביצים והבצל, מכסים את הקערה ומניחים בצד לחצי שעה.
•
מפזרים שכבה דקה של קמח מצה על גבי תבנית עם נייר אפייה.
•
מכינים כדורים קטנים מעיסת הדגים ומסדרים אותם על גבי קמח המצה.
•
בוזקים עוד שכבת קמח מצה גם מעל הקציצות הסדורות על התבנית.
•
מניחים את הכדורים בפריזר למשך כשעה עד שעתיים על מנת שיתקשו.
•
ניתן גם להשאיר את הקציצות בפריזר או במקרר עד זמן הטיגון.
•
מחממים שמן קנולה לדרגת רתיחה ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד השחמה (כ- 5 עד 7 דקות).
•
מוציאים את הגפילטע פיש המוכנים מהשמן ומספיגים אותם עם נייר סופג.
•
מגישים חם או קר לפסח או ראש השנה.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|