| 
 
 | |  | 
    
  
      
	לחץ להדפסת המתכון
		| 
                            | גפילטע פיש מטוגן | 
              | 
                    | מרכיבים : |  
                    | 
                     2 קילו דג לבן ללא עצם (לא חובה קרפיון - אלא אם טחון היטב)
           2 כפיות מלח 
                     2 כפות שמן קנולה
                       
                       5 ביצים
                      
                         2 בצלים סגולים בינונים
                   
                     
                      צרור פטרוזיליה
                    
                     5 כפות מלאות של קמח מצה
                 
                      
                     1/2 כפית פלפל שחור
                  
                     קמח מצה לאפייה
                  
                      שמן קנולה לטיגון
                     |  
                    |  |  | אופן הכנה : |  
                    | •חותכים את הבצלים לרבעים ומכניסים למעבד המזון יחד עם חצי כוס פטרוזילה. •  
מעבדים  לעיסה חלקה ומעבירים לקערה.
 • 
בקערה נפרדת, טורפים את 5 הביצים היטב.
 • 
מוסיפים את הביצים הטרופות לקערה עם תערובת הבצל.
 • 
מוסיפים 2 כפות שמן קנולה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
 • 
מוסיפים 5 כפות קמח מצה לתערובת ומערבבים היטב.
 • 
מכניסים את הדגים למעבד המזון וטוחנים היטב.
 • 
מערבבים את הדג הטחון עם תערובת הביצים והבצל, מכסים את הקערה ומניחים בצד  לחצי שעה.
 • 
מפזרים שכבה דקה של קמח מצה על גבי תבנית עם נייר אפייה.
 • 
מכינים כדורים קטנים מעיסת הדגים ומסדרים אותם על גבי קמח המצה.
 • 
בוזקים עוד שכבת קמח מצה גם מעל הקציצות הסדורות על התבנית.
 • 
מניחים את הכדורים בפריזר למשך כשעה עד שעתיים על מנת שיתקשו.
 • 
ניתן גם להשאיר את הקציצות בפריזר או במקרר עד זמן הטיגון.
 • 
מחממים שמן קנולה לדרגת רתיחה ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד השחמה (כ- 5 עד 7 דקות).
 • 
מוציאים את הגפילטע פיש המוכנים מהשמן ומספיגים אותם עם נייר סופג.
 • 
מגישים חם או קר לפסח או ראש השנה.
 • 
בתאבון.
 |  | 
 |  |   Rotev.co.il-מתכונים בוידאו | 
 
 |