|
|
סלט סלק ואנדיב |
מרכיבים :
|
5 שורש סלק בינוניים מבושלים (40 דקות בתנור או במים)
1 ראש אנדיב (עולש)
1 בצל סגול קצוץ לקוביות
2 כפות עירית קצוצה
1 חופן עלי נענע נקיים
1/2 כוס צנוניות קטנות חתוכות
לרוטב:
1 כפית חרדל דיז'ון
מיץ מלימון שלם
|
1 כפית מלח ופלפל שחור לפי טעם
•
5 כפות שמן זית משובח
•
1/2 כוס זיתים - קלמטה שחורים
|
אופן הכנה :
|
• שמים את הבצל הסגול הקצוץ בקערת סלט יחד עם הצנוניות החתוכות.
•
חותכים את האנדיב לרצועות (כמו חסה) ומוסיפים לקערה.
•
קוצצים את העירית ואת עלי הנענע ומוסיפים לסלט.
•
מקלפים את הסלק וחותכים לקוביות.
•
מוסיפים את קוביות הסלק לסלט.
•
מכינים וינגרט מכפית חרדל דיז'ון, מיץ מלימון טרי, כף חומץ בן יין אדום, מלח, פלפל ו-5 כפות שמן זית.
•
טורפים את הוינגרט היטב ומוסיפים אותו לסלט.
•
מערבבים את כל מרכיבי הסלט עם רוטב הויניגרט, ומפזרים מעל את הזיתים השחורים וגבינת הפטה המגורדת.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|