|
|
צ'ילי עוף ושעועית לבנה |
מרכיבים :
|
900 גר' ירכי עוף נקיות וחתוכות לקוביות ללא העור
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
2 כפות כמון
1 כפית אורגנו יבש
1/4 כפית קינמון
1 כפית וחצי מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
|
קורט פלפל קאיין
•
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
•
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
•
1 פלפל חלפיניו ללא גרעינים, חתוך דק
•
קופסת שימורי עגבניות מרוסקות 300 גר'
•
4 כוסות ציר או מרק עוף
•
קופסת שימורי שעועית לבנה 450 גר'
•
2 כפות שמן
•
1/2 כוס כוסברה קצוצה
|
אופן הכנה :
|
• מחממים 2 כפות שמן בסיר על אש גבוהה.
•
מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים משך כ-5 דקות, עד שהעוף מתחיל להשחים.
•
בקערה נפרדת מערבבים את הבצל הקצוץ, עם השום, הכמון קינמון, פלפל צ'יפוטלה, פלפל קאיין, אורגנו, פלפל שחור ומלח.
•
אחרי 5 דקות כשהעוף מוכן, מוסיפים את תערובת הבצל והתבלינים לסיר העוף, ומערבבים.
•
מאדים יחד 5 דקות.
•
אחרי 5 דקות מוסיפים 4 כוסות ציר העוף ומביאים לרתיחה.
•
כשהנוזל רותח מוסיפים את הפלפל הירוק, הפלפל האדום, פלפל החלפניו והעגבניות המרוסקות.
•
מערבבים, מורידים את האש ומבשלים יחד משך 30 דקות - (מערבבים מידי פעם).
•
אחרי 20 דקות מוסיפים את השעועית הלבנה, מסוננת מנוזלים ומבשלים יחד עוד 30 דקות.
•
לפני סיום מועכים מעט מהשעועית לפינות בעזרת מועך פירה כדי שכל התבשיל יסמיך.
•
לפני ההגשה מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|