|
|
טאג'ין עוף וכרובית |
מרכיבים :
|
2 ירכי עוף חתוכות לשני חלקים לא עור
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1 עגבניה חתוכה לקוביות
1 כף ג'ינג'ר טרי כתוש
מלח ופלפל
1 כפית כורכום
2 עלי דפנה
|
1 מקל קינמון שבור
•
1 כרובית חתוכה לפרחים גדולים
•
1/2 כוס כוסברה קצוצה
•
1 תפוח אדמה בינוני חתוך לעיגולים
•
1 בצל בינוני חתוך לעיגולים
•
1 עגבניה חתוכה לעיגולים
•
פטרוזיליה קצוצה לקישוט
|
אופן הכנה :
|
• מחממים את מגש הטאג'ין עם 2 כפות שמן זית על אש בינונית.
•
משחימים את העוף מכל צדדיו, משך כ- 5 דקות.
•
מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, עגבניה קצוצה, מלח, פלפל, פפריקה, כורכום, זעפרן, עלי דפנה ומקל קינמון ומערבבים היטב.
•
סוגרים את מכסה הטאג'ין ומניחים לעוף להתבשל על אש קטנה משך 15 דקות.
•
פותחים את המכסה ומוסיפים כוס עד כוס וחצי מים.
•
מערבבים ושוב סוגרים למשך 30 דקות.
•
פותחים את המכסה ומסדרים את פרחי הכרובית בין נתחי העוף.
•
מוסיפים 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצה ומעל מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה, הבצל והעגבניות.
•
שופכים מעל הכל נוזלים מתחתית הטאג'ין.
•
סוגרים את המכסה שוב ומבשלים עוד 25 דקות.
•
פותחים את המכסה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|