|
|
סופגניות עם חור בציפוי שוקולד |
מרכיבים :
|
3 עד 3 ו- 1/2 כוסות קמח
2 ו- 1/4 כפות שמרים אינסטנט
6 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
2/3 כוס חלב מלא בטמפרטורת החדר
2 ביצים טרופות קלות
6 כפות חמאה רכה אך קרה
לציפוי שוקולד: 120 גר' שוקולד מריר לבישול
1/2 כוס שמנת מתוקה רזה
2 כוסות אבקת סוכר
|
שמן וקמח לעיבוד הבצק
•
שמן לטיגון עמוק
|
אופן הכנה :
|
• שמים 3 כוסות קמח, במעבד הבצק, יחד עם 1/2 כפית מלח, 6 כפות סוכר ו- 2 ורבע כפות שמרים יבשים ומערבבים קלות בטריפה.
•
מוסיפים חלב וביצים בטמפרטורת החדר, ומעבדים לבצק חלק.
•
אם הבצק דליל מידי מוסיפים עד 1/2 כוס קמח.
•
מוסיפים כף אחר כף מהחמאה הרכה למעבד, ואחרי כל כף מעבדים משך 30 שניות.
•
במידת הצורך מוסיפים קמח.
•
מוציאים את הבצק מהמעבד, ומניחים אותו בקערה משומנת.
•
מכסים את הקערה עם ניילון נצמד, ונותנים לבצק לתפוח במקום חמים משך שעה.
•
מקמחים משטח עבודה, ומעבדים את הבצק עם מערוך לעלה בעבי סנטימטר.
•
יוצרים עיגולים על עלה הבצק בעזרת כוס גדולה, ובמרכזם, יוצרים חור קטן, עם פקק של בקבוק שתייה.
•
מכינים מגש עם נייר אפיה מקומח, על מנת שהסופגניות לא תידבקנה.
•
מניחים את העיגולים המחוררים על גבי המגש, עם רווחים בינהם, ומניחים להם לתפוח עוד חצי שעה.
•
בנתיים לוקחים 1/2 כוס שמנת רזה ומפוררים לתוכה את קוביות השוקולד.
•
שמים את הכלי במיקרו, ומידי פעם פותחים ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
•
מוסיפים לסירוגין 2 כוסות של אבקת סוכר ומערבבים.
•
מניחים בצד.
•
מחממים מחבת עם שמן עמוק ומטגנים את הסופגניות כ-45 שניות עד דקה מכל צד.
•
מוציאים את הסופגניות לנייר סופג ולאחר 5 דקות מניחים אותן על רשת ומניחים להם להצטנן עוד 5 דקות.
•
שופכים את השוקולד הנמס על הסופגניות, ממתינים 5 דקות ואוכלים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|